Klaus Iohannis amână vizita în Germania

Iohannis
Iohannis

Administrația Prezidențială anunță că președintele Klaus Iohannis și-a amânat vizita oficială în Germania, deoarece evenimentul diplomatic se suprapune cu funeraliile fostului președinte Richard von Weizsacker.

Potrivit unui comunicat de presă, președintele României, domnul Klaus Iohannis, și-a amânat vizita oficială în Republica Federală Germania, în semn de respect față de funeraliile fostului președinte Richard von Weizsäcker, care sunt organizate pe 11 februarie a.c., dată la care fusese programată și vizita oficială. Vizita Președintelui României la Berlin va avea loc la o data care urmează să fie stabilită ulterior.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, în cartea de condoleanțe deschisă la sediul Ambasadei Republicii Federale Germania, în memoria fostului preşedinte Richard von Weizsäcker. 

Memoria Președintelui Richard von Weizsäcker va fi pentru totdeauna prețuită, alături de cea a marilor personalități politice, nu doar ale Germaniei, ci ale lumii întregi. Implicarea sa în procesul de reunificare a statului german și hotărârea de a confrunta crimele sistemului nazist sunt acțiuni cu o încărcătură deosebită, care au dat noi direcții politicilor națiunii sale. Europa, în întregimea ei, a beneficiat de claritatea viziunii și a înaltei ținute morale a Președintelui Richard von Weizsäcker”, a arătat Klaus Iohannis într-un mesaj postat pe Facebook.

Rămâne însă în picioare vizita președintelui Iohannis în Franța, programată la data de 10 februarie.

Merkel, scrisoare de susținere pentru Iohannis: N-am vrut să epatez

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel