Klaus Iohannis acuză Guvernele pentru cazul Caracal: Corupţia distruge statul

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat Guvernele pentru situaţia de la Caracal şi a afirmat că statul este distrus din cauza corupţiei. 

"Această dramă ne arată unde este dus statul cu instituţiile lui atunci când pe primul loc sunt puse salvarea şi protejarea infractorilor şi când deschiderea porţilor închisorilor devine grija decidenţilor politici. Modificările aduse legilor justiţiei, valul de pensionări din sistemul de ordine publică, recursul compensatoriu, au generat grave vulnerabilităţi la adresa siguranţei naţionale.

Am ajuns aici pentru că Guvernele din ultimii ani au umplut ţara de incompetenţi în funcţii. Au dat afară prea mulţi profesionişti şi au pus în schimb incompetenţi. Garantarea siguranţei cetăţeanului trebuie să fie prioritatea zero a clasei politice. Este obligatoriu ca întregul proces de reparare a legilor să pornească de aici. Cetăţeanul trebuie să îşi recâştige încrederea în stat şi în instituţii, să se simtă protejat, iar un prim pas obligatoriu este eliminarea din sistem a celor care nu îşi fac această datorie", a declarat Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel