Klaus Iohannis: Aceste crize sunt urgente și necesită reacție rapidă

foto: captură foto video Palatul Cotroceni
foto: captură foto video Palatul Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații de la Palatul Cotroceni. 

”Domnule ministru al Sănătății,

Domnule secretar de stat,

Dragi medici și asistente medicale,

Doamnelor și domnilor,

Bine ați venit la Palatul Cotroceni! Mă bucur să mă reîntâlnesc cu oameni care, în ultimii doi ani, au fost atât de implicați în a salva viețile românilor. Pentru toate sacrificiile și eforturile făcute, vă mulțumesc!” a început președintele Klaus Iohannis declarația de joi, de la Palatul Cotroceni. 

”Avem de gestionat și pandemii tăcute”

”Am depășit o perioadă neagră a unei pandemii fără precedent și sunt încrezător că experiența acumulată în gestionarea acestei dramatice crize sanitare, precum și măsurile de prevenție pe care le avem acum la dispoziție ne vor ajuta să contracarăm eventuale noi scenarii de risc epidemiologic.

În același timp, traversăm de mai bine de o lună o criză umanitară generată de agresiunea militară a Rusiei asupra unui stat suveran, o situație care-și pune indiscutabil amprenta din nou pe sistemele de sănătate ale statelor vecine Ucrainei și implicit asupra sistemului nostru de sănătate.

Aceste crize sunt urgente și necesită reacție rapidă, dar nu trebuie să uităm că avem de gestionat și pandemii tăcute, precum cancerul ori bolile cardiovasculare. Sunt realități care nu pot fi ignorate, iar eforturile dumneavoastră, ale personalului medical, rămân esențiale în reducerea impactului acestor afecțiuni asupra calității vieții și bunăstării sociale.

Progresul către un viitor sănătos al unei Românii puternice și solidare necesită un sistem sanitar puternic și un corp medical bine pregătit, gata să le ofere oamenilor servicii de sănătate, indiferent de context.” a continuat președintele. 

Către medici: Ați sacrificat multe

”Dragi medici și asistenți medicali,

Dumneavoastră vă datorăm rezistența sistemului românesc de sănătate în acești doi ani de grea încercare.

Ați sacrificat multe, inclusiv sănătatea fizică și emoțională, ați pus grija față de semeni mai presus chiar și de propria viață și ne-ați demonstrat devotament, empatie și pasiune cu mult peste chemarea datoriei.

Indiferent de tipul de amenințare sanitară, dumneavoastră vă aflați mereu în prima linie a luptei pentru sănătatea noastră, a românilor, și a tuturor celor care ne cer ajutorul. Abnegația și solidaritatea manifestate de dumneavoastră reprezintă o sursă de inspirație pentru noi toți.

Se cuvine, așadar, să marcăm cu recunoștință aceste eforturi și să îi onorăm pe aceia care, prin modelul personal, sprijină transformarea sistemului de sănătate.

De aceea, cu prilejul Săptămânii Mondiale a Lucrătorilor în Sănătate și a Zilei Mondiale a Sănătății, păstrez tradiția de a vă onora profesionalismul și curajul, precum și devotamentul dedicat protejării vieții și sănătății românilor.

Îmi exprim toată aprecierea și considerația pentru solidaritatea, motivația și perseverența care vă caracterizează activitatea de zi cu zi.

Vă felicit și vă doresc multă sănătate!” a conchis președintele. 

Discursul a fost ținut cu ocazia ceremoniei de decorare a unor cadre medicale cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel