Klaus Iohannis, așteptat la Alba Iulia, de Ziua Națională a României

Președintele ales Klaus Iohannis este așteptat să participe la festivităţile solemne din prima parte a zilei de 1 Decembrie, organizate la Alba Iulia, unde, în urmă cu 96 de ani, lucrările Adunării Naţionale a Românilor, s-au finalizat cu Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România.

Printre invitaţii care ar urma să petreacă în acest an Ziua Naţională a României la Alba Iulia se află şi preşedinte ales, Klaus Iohannis.

Purtătorul de cuvânt al PNL Alba, Adrian Simion, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că Iohannis ar urma să participe la festivităţile solemne din prima parte a zilei de 1 Decembrie, precum şi la slujba Te Deum, oficiată în curtea Catedralei Reîntregirii.

Adrian Simion a spus că prezenţa lui Klaus Iohannis la Alba Iulia este "sigură 99%", iar programul oficial va fi anunţat în zilele următoare.

Manifestări speciale la Alba Iulia, de Ziua Națională a României

Autorităţile locale au anunțat că au pregătit de Ziua Naţională un program variat pe durata a trei zile, care va cuprinde, printre altele, o paradă militară, concerte, spectacole de lasere şi focuri de artificii.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, a declarat, marţi, că manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale a României se vor desfăşura şi în acest an sub genericul "Festival de România" şi vor debuta sâmbătă, când va fi deschis Parcul Sărbătorilor de Iarnă amenajat în cetatea din municipiu.

Manifestările vor culmina în 1 Decembrie, când vor avea loc festivităţile tradiţionale, dar şi o paradă militară, o defilare cu steaguri de mari dimensiuni, concerte, focuri de artificii şi spectacole de lasere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel