Klaus Iohannis a semnat. Ambasadorul României în Africa de Sud, Monica - Cecilia Sitaru, acreditat şi în Mauritius

Monica - Cecilia Sitaru
Monica - Cecilia Sitaru

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul privind acreditarea Monicăi - Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Africa de Sud, în Republica Botswana, în Uniunea Comorelor, Republica Seychelles şi în Republica Madagascar, şi în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Republica Mauritius, cu reşedinţa la Pretoria.

Monica - Cecilia Sitaru a fost acreditată, în mai 2021, ambasador în Republica Africa de Sud, în luna septembrie a aceluiaşi an şi în Republica Botswana, în Uniunea Comorelor şi în Republica Seychelles, iar în decembrie şi în Republica Madagascar. 

Monica-Cecilia Sitaru este diplomat de carieră. Deține gradul diplomatic de ministru plenipotențiar și a ocupat  funcția de director al Direcției Europa de Est și Asia Centrală din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

În perioada 2011-2015 a fost prim-colaborator la Ambasada României la Ankara. Între 2004 și 2005 și-a desfășurat activitatea în calitate de diplomat în cadrul Ambasadei României la Chișinău, iar între 2005-2008 a fost prim-colaborator în cadrul acestei ambasade.

În Centrala MAE, a mai deținut, între aprilie și decembrie 2008, funcția de director adjunct la Direcția Cooperare cu Republica Moldova. Între 2018 și 2019, a activat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Cunoaște limbile engleză, franceză  și rusă.

Născută în 1967 aceasta nu a mai ocupat funcția de ambasador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel