Curtea Constituționala s-a spălat pe mâini în cazul lui Klaus Iohannis

Curtea Constituţională a decis, marţi, să amâne luarea unei decizii în privința incompatibilității candidatului ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis.

Judecători CCR au decis amânarea unei decizii în cazul incompatibilității lui Klaus Iohannis pentru data de 9 decembrie. 

Respectivul articol a fost analizat de judecătorii constituţionali în 7 octombrie, când s-a decis amânarea pronunţării unei soluţii până la 3 noiembrie.

De asemenea, CCR a decis să ceară detalii suplimentare și de Curtea de Apel Constanța, din cauză că primarul de la Tuzla a fost edilul care a sesizat această speță.

Citește și: CCR, Klaus Iohannis. Decizie care îl poate scoate din cursă pe liderul ACL

Decizia nu este, însă, cea dorită de liderii ACL. În cazurile Sorin Oprescu și Mircea Diaconu, decizii favorabile luate de instanțe, după una sau mai multe decizii nefavorabile, au oferit combustibil electoral candidaților.

Sorin Oprescu a fost blocat la tribunal, pe motiv că nu are destule semnături, iar Mircea Diaconu pe motivul unei decizii ANI. Câștigând la recurs, ei au beneficiat de simpatia publicului. Victimizarea a funcționat ca un motor de campanie.

Klaus Iohannis, în schimb, va rămâne cu ștampila de incompatibil, în condițiile în care dorește sprijinul electoratului lui Traian Băsescu. Președintele PNL va fi vulnerabilizat în confruntarea electorală, pentru că nu se știe care va fi statutul său, în urma unei decizii de incompatibilitate, luată după intrarea în mandat. Modelul Traian Băsescu, care s-a pus la adăpostul imunității va fi invocat de campania lui Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel