Klaus Iohannis a promulgat Legea privind votul prin corespondenţă

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea privind votul prin corespondenţă, așa cum anunțase, în urmă cu o zi, la Bratislava, la o întâlnire cu un grup de tineri români care lucrează în Slovacia.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi, decretul pentru promulgarea Legii privind votul prin corespondenţă, precum şi modificarea şi completarea Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.

"Legea votului prin corespondenţă a fost un obiectiv pe care Preşedintele Klaus Iohannis şi l-a asumat încă de la începutul mandatului. Acest act normativ este unul aşteptat de întreaga societate şi asigură premisele respectării dreptului fundamental la vot pentru toţi românii, oriunde s-ar afla ei în lume", se arată într-un comunicat, publicat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis declara, miercuri, la Bratislava, că legea votului prin corespondenţă, în privinţa căreia CCR a emis decizie de constituţionalitate, este "promulgabilă" şi că, dacă sunt definitivate toate procedurile, o va promulga joi după-amiază, când revine la Bucureşti.

Actul normativ va fi aplicat doar la alegerile parlamentare, nu şi la cele prezidenţiale şi europarlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel