Klaus Iohannis a promulgat legea privind organizarea şi funcţionarea MApN

Klaus Iohannis a promulgat marţi actul normativ care modifică şi completează Legea 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, în cazul căruia a cerut reexaminarea.

În mai, şeful statului a cerut Parlamentului reexaminarea acestei legi, care includea, printre altele, prevederi referitoare la eliberarea din funcţie a directorului Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA).

În solicitarea transmisă preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şeful statului arăta că actul normativ vizează redefinirea unor termeni, precum şi modificarea unor structuri, atribuţii şi responsabilităţi ale MApN şi considera că este necesar ca aceste intervenţii legislative să fie reanalizate de către Parlament, din perspectiva respectării principiului bicameralismului prevăzut de art. 61 din Constituţie, dar şi pentru că acestea nu se corelează cu alte dispoziţii în materie, golind de conţinut instituţii constituţionale fundamentale şi fiind susceptibile să genereze disfuncţionalităţi în sistem.

"Aceste modificări şi completări majore sunt, totodată, de natură să contribuie la crearea unei configuraţii semnificativ diferite faţă de forma primei Camere competente cu privire la atribuţiile Ministerului Apărării Naţionale, funcţionarea structurilor din cadrul acestuia, precum şi cu privire la rolul CSAT. Principiul constituţional al bicameralismului, care nu permite ca o singură Cameră, respectiv Camera decizională, să legifereze în mod exclusiv, impune ca şi prima Cameră să se pronunţe cu privire la intervenţiile legislative adoptate de Senat", explica preşedintele în solicitarea de reexaminare.

În forma iniţială se prevedea că directorul Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA) era eliberat din funcţie prin ordin al ministrului Apărării Naţionale, fără a se mai cere avizul CSAT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel