Klaus Iohannis a anunţat subiectele Summit-ului de la Porto. România, prima ţară din UE care a sărit în ajutorul Indiei

Administraţia Prezidenţială
Administraţia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că la Summitul de la Porto vor fi dezbătute două subiecte importante. Unul dintre ele este modul în care este gestionată pandemia, în timp ce al doilea este relaţia dintre UE şi India, stat greu încercat de infecţiile cu coronavirus. 

"Vom avea în această seară o discuţie foarte aplicată despre gestionarea pandemiei şi despre gestionarea ieşirii din pandemie, iar pentru mâine ne pregătim de un summit între UE şi India, un summit care este important şi pentru noi. UE şi India au din ce în ce mai multe în comun, ne apropiem în chestiuni de economie, conectivitate în zona digitală. Din păcate, pandemia face victime multe în India. 

Noi, România, am ajutat India. Am fost chiar prima ţară din UE care a ajuns în India cu ajutoare şi cred că vom lucra împreună la un parteneriat foarte solid", a declarat Klaus Iohannis înainte de summit. 

Președintele Klaus Iohannis participă astăzi, 7 mai, la Summitul privind problematica socială, în Porto, la reuniunea informală a Consiliului European și la Summitul UE-India cu premierul indian Narendra Modi.

Iată declaraţia completă a preşedintelui: 

"Peste câteva minute un summit important, un summit european, aici, în orașul Porto din Portugalia. Este un Summit Social, dedicat problemelor sociale. Este extrem de important să ne întâlnim acum, fiindcă pandemia nu afectează doar sănătatea oamenilor și economiile. Afectează și structura socială. Vrem să abordăm toate aceste chestiuni uniți și vrem să găsim soluții europene. Sunt foarte multe domenii unde putem să intervenim împreună. Aș menționa poate doar câteva: evident, locuri de muncă, educație, șanse egale, egalitatea de gen și așa mai departe, pensii, salarizare – toate acestea vin într-un pachet foarte mare de care ne vom ocupa.

Pe de altă parte, acum, prin ieșirea din pandemie și banii pe care îi vom folosi pentru reconstrucție, putem să abordăm și zone din acest pilon social – evident, educația, care, la noi, are un loc extrem de important în PNRR. Avem însă și educația digitală, educația pe tot parcursul vieții, formarea de abilități în zona digitală și la adulți și persoane care încă sunt în câmpul muncii, sunt foarte multe zone.

Vom avea în această seară, după ce terminăm Summitul Social, o discuție foarte aplicată despre pandemie, despre cum o gestionăm și cum gestionăm ieșirea din pandemie.

Iar pentru mâine ne pregătim de un summit între Uniunea Europeană și India, un summit care este important și pentru noi, fiindcă Uniunea Europeană și India se pare că au din ce în ce mai multe în comun, ne apropiem în chestiuni de economie, în chestiuni de conectivitate, în zona digitală. Din păcate, pandemia acum, în aceste zile și săptămâni, face victime multe în India. Și noi, România, am ajutat India, am fost chiar prima echipă din Uniunea Europeană care a ajuns în India cu ajutoare și cred că vom lucra împreună la un parteneriat foarte solid.

Vă mulțumesc!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel