Klaus Iohannis: Ne aflăm într-un moment crucial

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că România va continua să promoveze acţiuni consecvente pentru susţinerea alianţei Europa - Africa, menţionând oferirea de burse de studii pentru tinerii africani. 

"Ne aflăm într-un moment crucial pentru relaţiile Africa - Europa: un moment în care cele două continente au ocazia să pună bazele unui parteneriat cu adevărat benefic pentru ambele părţi. Acest Forum este dovada angajamentului Europei pentru o nouă alianţă cu Africa, aşa cum a subliniat preşedintele Juncker în urmă cu câteva luni. Ca viitoare preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, România va continua să promoveze acţiuni consecvente pentru susţinerea acestei alianţe inovatoare şi constructive între continentele noastre, printr-o strânsă cooperare cu viitoarea preşedinţie egipteană a Uniunii Africane", a afirmat Iohannis, la întâlnirea şefilor de stat şi de guvern din marja Forumului Europa - Africa. 

"Este nevoie ca asistenţa să fie înlocuită treptat cu schimbul comercial"

"Sectorul de înaltă tehnologie al Europei devine unul dintre cele mai puternice motoare de creştere, inovare şi creare de locuri de muncă. România devine parte semnificativă în această dinamică, având una dintre cele mai puternice comunităţi IT din Europa, cu hub-uri de inovare eficiente, platforme digitale şi una dintre cele mai rapide reţele de internet din lume. Succesul în viitor depinde de Piaţa Unică Digitală a Uniunii Europene, care ar putea beneficia de o 'extindere digitală' peste Mediterana", a arătat Iohannis. 

Şeful statului a susţinut că România va continua să ofere burse de studii pentru tinerii studenţi africani, precum şi să promoveze noi modalităţi de cooperare pentru dezvoltarea inovării şi digitalizării în Africa. Preşedintele Iohannis s-a declarat convins că Forumul Europa - Africa va facilita calea pentru o nouă alianţă, bazată pe schimburi comerciale, creştere sustenabilă şi inovare. "În ceea ce priveşte România, veţi găsi în preşedinţia noastră la Consiliul UE un partener foarte activ în vederea atingerii acestui obiectiv", a conchis şeful statului. 

Vezi şi: Iohannis, anunț în războiul cu PSD. Chirieac: NU va renunța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel