Klaus Iohannis, întâlnire cu Teodor Meleşcanu şi miniştrii de Externe din Polonia şi Turcia

Mihai Ciobanu / 11 sep 2018 / 13:04 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Descriere foto: Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, i-a primit marți, 11 septembrie a.c., pe miniștrii afacerilor externe din Republica Polonă şi Turcia, însoțiți de omologul lor român, Teodor Meleșcanu.

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a primit marți, 11 septembrie a.c., pe miniștrii afacerilor externe din Republica Polonă, domnul Jacek Czaputowicz, și Republica Turcia, domnul Mevlut Cavușoglu, însoțiți de omologul lor român, Teodor Meleșcanu, cu prilejul participării acestora la lucrările Trilateralei informale pe teme de securitate România—Polonia-Turcia, organizate în cursul acestei zile, la București.

Discuțiile au vizat principalele modalități de cooperare în acest format, lansat la inițiativa României în anul 2012, pentru avansarea agendei de securitate regională și internațională, pornind de la principalele concluzii ale Summitului NATO de la Bruxelles, din iulie 2018.

Ce s-a discutat

Președintele României a evocat rolul esențial al Alianței în gestionarea provocărilor actuale și a evidențiat importanța contribuției comune a celor trei state, care sunt cele mai mari state aliate de pe Flancul Estic al NATO, la îndeplinirea obiectivelor Alianței Nord-Atlantice. Având în vedere magnitudinea și complexitatea acestor provocări, Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța legăturii transatlantice, precum și a unității și solidarității aliate.

Totodată, Președintele României a salutat progresele înregistrate în consolidarea posturii aliate de descurajare și apărare, inclusiv în ceea ce privește întărirea securității Flancului Estic și a regiunii Mării Negre, și a subliniat necesitatea implementării depline a deciziilor adoptate la cel mai înalt nivel și a reconfirmat angajamentul țării noastre de a contribui activ la aceste demersuri, precum și la programele de asistență destinate statelor partenere.


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27