Klaus Iohannis: Dacă aș fi în situația lui Traian Băsescu, aș ...

Liderul interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, că dacă s-ar afla în situaţia preşedintelui Traian Băsescu, referindu-se la fratele acestuia care a fost reţinut pentru trafic de influenţă, ar demisiona.

Klaus Iohannis a spus, într-o conferinţă de presă susținută la Timişoara, că nu a crezut că şeful statului ar avea de ales între a se implica în justiţie şi a nu se implica.

Citește și: ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU: Asemănare cu dosarul UIOREANU

"Nu am crezut că preşedintele ţării mele are de ales între a se implica în justiţie şi în a nu se implica. Am rămas şi eu surprins. Eu dacă aş fi în situaţia lui Traian Băsescu, mi-aş da demisia", a transmis liderul PNL, potrivit Mediafax.

Primarul Sibiului a adăugat că acuzaţiile care vizează familia preşedintelui Traian Băsescu sunt atât de grave, încât politicienii ar trebui să iasă din discuţie şi să lase justiţia să explice.

"Acuzaţiile care au conţinut şi numele preşedintelui Traian Băsescu sunt de o asemenea gravitate încât noi, politicienii, trebuie să ieşim din discuţie şi să lăsăm justiţia să explice dacă preşedintele ţării a fost sau nu atins în aceste chestiuni şi să avem o lămurire a situaţiei. După părerea mea e o situaţie de o gravitate cum nu am mai avut, sper să primim repede răspunsurile aşteptate de la procurori şi judecători. Ca simplu cetăţean, aştept să fiu lămurit dacă preşedintele este sau nu implicat în această chestiune. Daca este, evident trebuie să plece. Dacă nu e implicat, atunci e opţiunea dânsului", a mai declarat Klaus Iohannis.

Vezi și: MIRCEA BĂSESCU, ARESTAT PREVENTIV pentru 30 DE ZILE. Și MARIAN CĂPĂȚÂNĂ rămâne în AREST PREVENTIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel