Kelemen Hunor: Sunt inacceptabile violențele stradale, sloganurile rasiste sau amenințările cu moartea

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Vicepremierul Kelemen Hunor a spus, marți, referitor la protestele față de restricții, că înțelege dezamăgirea și furia, dar consideră că agresivitatea este absolut inacceptabilă. Îi roagă pe români să fie mai toleranți și mai răbdători.

Vicepremierul Kelemen Hunor a scris, marți seara, pe Facebook, faptul că respectă libertatea de întrunire, libertatea de exprimare sau libertatea formării unei opinii, dar nu violențele.

„Sunt inacceptabile violențele stradale, sloganurile rasiste sau amenințările cu moartea, din motive antisemite, de pe rețelele de socializare, prezente tot mai mult în aceste zile! Înțeleg foarte bine că situația actuală, contextul pandemic ne deznădăjduiește pe cei mai mulți dintre noi. Suntem indignați pentru că vrem cu toții să revenim la libertatea care ne-a fost furată de pandemie în urmă cu un an. Însă numărul cazurilor zilnice este în continuă creștere, însemnând că suntem încă departe de a pune capăt acestei perioade dificile”, spune Kelemen Hunor.

„Dezamăgirea și furia sunt de înțeles, dar agresivitatea este absolut inacceptabilă. Acolo unde există agresiune verbală, mai devreme sau mai târziu își face prezența și agresivitatea fizică, abuzul. Niciuna dintre acestea nu poate fi considerată un scut împotriva pandemiei, dar sunt sigur că vom învinge această criză și nu este deloc indiferent dacă vom avea, sau nu, ce să ne reproșăm unii altora, ca indivizi și ca societate”, mai spune vicepremierul.

Acesta face un apel la unitate: „Acum cel mai important este să fim uniți, să ne sprijinim și nu ne provocăm jigniri reciproc. Vă rog mult, să fim cu toții mai toleranți, mai răbdători”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel