Kelemen Hunor: România nu este o țară MODEL

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

România nu este o ţară model în ceea ce priveşte protecţia drepturilor minorităţilor, iar problema maghiară nu este nici pe departe rezolvată, susţine preşedintele UDMR Kelemen Hunor, după publicarea raportului Comitetul Consultativ al Consiliului Europei. 

"România nu este o ţară model în ceea ce priveşte protecţia comunităţilor minoritare. Această realitate, repetată deseori şi în multe foruri, este susţinută, încă o dată de ultimul raport al Consiliului Europei. Uniunea salută concluziile Comitetului Consultativ al Consiliului Europei, în care se regăsesc şi câteva referinţe la raportul paralel, prezentat de UDMR", a declarat Kelemen Hunor. 

Acesta susţine că, după intrarea în Uniunea Europeană, ţara noastră nu a mai respectat angajamentele impuse în procesul de aderare. 

Situația maghiarilor din România 

"Aceasta dovedeşte faptul că analizele noastre sunt corecte: situaţia minorităţilor naţionale şi, implicit, a maghiarilor din România, nu este nici pe departe rezolvată. După intrarea în UE, în 2007, România nu a mai respectat angajamentele care i-au fost impuse în procesul de aderare. Dacă acestea nu sunt îndeplinite la nivel de ţară, minorităţile sunt cel mai mult afectate", a adăugat preşedintele UDMR. 

Potrivit sursei citate, România transmite în exterior, în special pe căi diplomatice, imaginea unei ţări model în privinţa respectării drepturilor minorităţilor, 'însă faptele demonstrează altceva - realitate evidentă acum şi pentru Consiliul Europei', iar ţara noastră ar trebui să pună accent mai mare pe dialogul dintre majoritate şi minoritate. 

"În locul furnizării informaţiilor eronate, România ar trebui să pună un accent mai mare pe dialogul dintre majoritate şi minoritate, un dialog sincer, bazat pe respect reciproc", a subliniat Kelemen Hunor, care a adăugat că formaţiunea pe care o reprezintă 'va continua să reprezinte în mod consecvent comunitatea maghiară, atât în ţară, cât şi în forumurile internaţionale şi să atragă atenţia asupra încălcării drepturilor comunităţii noastre'. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel