Kelemen Hunor: "România are nevoie de o strategie a sportului eficientă". Orele de educație fizică școlară, regândite

Sursă foto: Facebook Kelemen Hunor
Sursă foto: Facebook Kelemen Hunor

Liderul UDMR și vicepremierul Guvernului, Kelemen Hunor, a vorbit despre un restart al sportului românesc.

Vicepremierul Guvernului, Kelemen Hunor, susține că România are nevoie de o strategie eficientă a sportului și că UDMR va dezvoltat în următoarele luni această strategie pentru perioada 2021-2032. Programul are ca scop succesul României în domeniul sportului, iar strategia ar urma să fie gata până în septembrie. Au fost identificate deja mai multe sarcini. Una dintre ele este regândirea orelor de educație fizică școlară.

"România are nevoie de o strategie a sportului eficientă, de succes și, cu siguranță, stabilită pe termen lung. La inițiativa UDMR, vom dezvolta în următoarele luni această strategie pentru perioada 2021-2032. Ne-am asumat o sarcină complexă: pe de o parte, trebuie să analizăm eșecurile din ultimii ani și motivele care au condus la acestea, pe de altă parte, trebuie să identificăm obiectivele care vor face ca această țară să aibă succes în sport.

Sunt identificate sarcinile de îndeplinit: orele de educație fizică școlară trebuie regândite, întrucât toți elevii trebuie să aibă posibilitatea de a zilnic face mișcare. Sportul de performanță trebuie dezvoltat, trebuie să revenim pe podiumuri la nivel internațional, dar în același timp trebuie să fim atenți la sporturile de masă, mișcarea trebuie să fie parte a vieții noastre, întrucât acestea contribuie la sănătatea și bunăstarea oamenilor. Văd că lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună, și sper că vom elabora strategia pentru sport până în septembrie!", a scris Kelemen Hunor într-o postare pe Facebook.

Astăzi, Kelemen Tudor s-a întâlnit cu membrii Consiliului Național pentru Tineret (CNPT), iar principala problemă raportată de către aceștia este faptul că PNRR nu sprijină proiectele pentru tineret și sport.

"Astăzi am respectat o promisiune făcută mai demult și am participat la întrunirea Consiliului Național pentru Tineret (CNPT). La fel ca orice dialog de până acum, și acesta a condus spre soluții reale, de exemplu în privința sprijinirii proiectelor de tineret. Organizația de Tineret a contestat faptul că Fondul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu sprijină proiectele pentru tineret și sport și, deși Guvernul a dorit, Comisia Europeană a decis că acestea nu pot fi sprijinite din acest fond. Cu toate acestea ar fi important să se poată exploata șansa oferită de următoarea perioadă bugetară a Fondurilor Structurale și de Coeziune, deoarece până în prezent, organizațiile de tineret au accesat foarte puțini bani pentru proiecte de tineret. În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre strategia pentru tineret, care ar trebui finalizată până la sfârșitul anului, dar și taberele pentru studenți a fost un subiect important pe agenda de discuții. UDMR va face tot posibilul în acest sens și vom sprijini organizarea cât mai multor tabere, evident, cu respectarea măsurilor de prevenție.", a relatat Kelemen Hunor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel