Kelemen Hunor: Noi nu facem un joc de puzzle, lipim sau dezlipim judeţe

Kelemen_hunor
Kelemen_hunor

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat miercuri că regionalizarea nu este un joc de puzzle, ci se face ţinând cont de interesele comunităţilor locale.

"Nu putem accepta nicio variantă care nu ţine cont de acele convenţii ratificate de România care vorbesc inclusiv de minorităţi naţionale şi nu putem accepta o variantă care nu ţine cont de interesele comunităţii maghiare pe termen mediu şi pe termen lung. în rest, orice este posibil. Nu am luat decizie pentru că nu ne-am adunat pentru asta. Vom continua consultările şi sâmbătă veţi cunoaşte poziţia noastră exactă, dar în grupurile reunite pot să vă spun că toată lumea a fost de acord cu acele principii despre care am vorbit şi decizia noastră se va contua în jurul acestor principii anunţate", spune Kelemen.

Citeşte şi:

Compromisul cu UDMR: Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov

Liderul UDMR a mai precizat că sunt probleme şi cu alte regiuni: "România a ratificat câteva tratate internaţionale care vorbesc despre minorităţi naţionale şi orice reformă administrativă trebuie să ţină cont şi de aceste minorităţi naţionale. Despre aceste lucruri vorbim, nu vorbim de graniţe şi nu interpretăm lucrurile şi propunerile în acest sens. Noi vorbim despre intersele naţionale şi interesele specifice comunităţii maghiare. Aş dori să nu vă concentraţi numai asupra celor două judeţe, Harghita şi Covasna. Fiindcă toată reforma administrativă vizează această ţară în întregul ei. Ar fi o greşeală să insistăm şi să nu vedem că sunt şi alte interese şi alte probleme. De 10 zile, vorbim numai despre aceste două judeţe. Parcă problemele României s-au concentrat brusc în Secuime".

"Noi nu facem un joc de puzzle, lipim judeţe, dezlipim judeţe. Noi vorbim despre câteva principii şi despre câteva interese, în sensul bun al cuvântului, nu interesele baronilor locali sau regionali. Vorbim de interesele comunităţilor locale", a mai spus Kelemen.

Întrebat dacă Uniunea ar putea ieşi de la guvernare în cazul în care se va adopta reorganizarea ţării în opt judeţe, liderul UDMR a răspuns că "orice este posibil", scrie realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel