Kelemen Hunor, despre schimbarea Avocatului Poporului: Nimic extravagant

Sursă foto: Facebook Kelemen Hunor
Sursă foto: Facebook Kelemen Hunor

Vicepremierul Kelemen Hunor susține că o eventuală schimbare din poziția de Avocat al Poporului a Renatei Weber nu are nimic extravagant.  

„Este o procedură legală, constituțională, care a mai fost pusă în practică. Dacă o evaluare ajunge la această concluzie, se întâmplă, se va mai întâmpla în România, nu este nimic extravagant. Probabil, vom ajunge și noi în stadiul în care aceste instituții vor avea niște conduceri care să nu fie schimbate (...) Legiuitorul lasă posibilitatea de a revoca”, a explicat vicepremierul Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai spus că evaluarea Avocatului Poporului se face în funcție de modul în care Renate Weber a acționat în raport cu pandemia, starea de urgență și starea de necesitate.

„Nu vorbim despre persoană, ci despre instituție, proceduri”, a precizat Kelem Hunor.

Declarațiile au fost făcute, marți seară, la TVR.

Renate Weber, despre miza înlocuirii sale: Am fost hărțuită. Se strigă după mine în magazine

Avocatul Poporului, Renate Weber, a vorbit, marți seară, despre ceea ce s-a întâmplat în Comisiile reunite din Parlament la citirea raportului de activitate și despre miza înlocuirii sale.

Întrebată care este miza înlocuirii sale din funcția de Avocat al Poporului, Renate Weber a spus că nu poate explica, deoarece funcția nu are „atâta putere cât ar putea cineva să creadă”, fiind, mai degrabă, una de mediere.

„Funcția asta nu are atâta putere cât ar putea să creadă cineva. Mă uitam astăzi că le explicam... vă dați seama că este o glumă să dai trei-patru minute unui Avocat al Poporului să își prezinte un raport de un an de zile, munca unui întreg colectiv, că nu e doar munca mea... Dar, când le explicam, la un moment dat, celor din Comisie, le vedeam ochii, că era toată lumea cu mască, dar din ochi mă urmăreau. Era evident că nu aveau nici cea mai mică idee ce înseamnă această funcție, ce înseamnă să fii un Avocat al Poporului. Funcția este o funcție de mediere între un om care consideră că drepturile și libertățile lui au fost încălcate și o autoritate administrativă”, a spus Renate Weber. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel