Kelemen Hunor, anunț despre susținerea lui Iohannis la alegeri

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, referitor la anunţul lui Iohannis de a candida pentru un al doilea mandat de şef al statului, că o discuţie privind modul în care se va poziţiona faţă de acest lucru va avea loc, cel mai probabil, la începutul anului viitor.

Hunor a precizat că în primul tur de scrutin al prezidenţialelor UDMR va avea propriul candidat. "Un preşedinte în exerciţiu se gândeşte la un al doilea mandat şi este absolut firesc acest lucru, fiindcă mi se pare normal şi s-a întâmplat cu fiecare preşedinte, poate mai puţin cu domnul Emil Constantinescu, dar a fost decizia domniei sale de a nu candida.

Deci este un lucru firesc. Ce vom face noi? Probabil că vom avea un candidat în primul tur şi de fiecare dată, din 1996, aşa mergem, dar nu am discutat acest lucru cu colegii mei. Vom discuta probabil la sfârşitul anului sau mai degrabă la începutul anului viitor. Nu ne grăbim, fiindcă avem o oarecare reţinere dacă putem câştiga alegerile prezidenţiale sau nu", a precizat Kelemen Hunor, după şedinţa UDMR, întrebat dacă este posibil ca Uniunea să îl susţină pe actualul preşedinte al României pentru câştigarea celui de-al doilea mandat.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a anunţat sâmbătă, la Sibiu, o nouă candidatură la Preşedinţie. "Am luat o decizie importantă şi vreau să vă comunicat acum, în această dimineaţă frumoasă. Sunt ferm hotărât să candidez pentru un nou mandat de preşedinte al României", a spus Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel