Kelemen Hunor, despre moțiune: Simt o nesiguranță

Liderul UDMR a spus că nu crede că votul la moțiunea de cenzură va fi unul de succes.

Președintele UDMR a declarat că va semna moțiunea, dar nu este sigur de succesul votului. Kelemen Hunor a spus că mulți parlamentari sunt plecați în delegații în străinătate, deci nu pot fi prezenți la dezbaterea moțiunii de cenzură.

”Deja am auzit că sunt parlamentari plecaţi în delegaţii, că unii au plecat din ţară, dintre cei care au semnat moţiunea, pentru că nu ştiau că va fi sâmbătă votul pe moţiune. Unii au plecat în delegaţii la Bruxelles şi nu au cum să se întoarcă sâmbătă. De aceea, sâmbătă un vot ar fi cu un rezultat destul de previzibil. Am auzit că cei din PMP pleacă la Bruxelles, la fel şi unii din Pro România. 237 de semnături, când ai nevoie de 233 de voturi, înseamnă că dacă lipsesc cinci oameni, s-a dus, presupunând că toţi ceilalţi votează moţiunea. Aici nu ai o marjă de manevră foarte mare. De aceea am spus că simt o nesiguranţă”, a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR consideră că în cazul în care moțiunea trece, prima propunere de premier va fi votată, pentru a evita riscul anticipatelor. Conform Agerpres, Hunor a spus și că PNL ar trebui să fie atent, pentru că „s-ar putea să se trezească la guvernare dintr-o singură mişcare. (...). Un guvern minoritar poate fi dat jos foarte repede. Dar poate guverna foarte bine, dacă este foarte atent, dacă este responsabil şi nu face aventură politică".


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27