Urmărește emisiunea live


Kelemen, despre demisia lui Băsescu și despre Constituție

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor susţine că ipoteza lansată de Traian Băsescu conform căreia șeful statului și-ar depune mandatul odată cu cei 588 de parlamentari, nu poate fi luată în serios. Liderul formaţiunii maghiare consideră că în spaţiul public ar trebui discutate probleme mult mai importante.

Kelemen este de părere că propunerea preşedintelui Traian Băsescu de a demisiona împreună cu tot Parlamentul este nerealistă.

„Chestiile astea, din punctul meu de vedere, nu pot fi luate în serios. Aici au fost foarte multe condiţionări, foarte multe ameninţări, între ghilimele, şi foarte multe promisiuni din toate părţile: unul spunea că, dacă nu va fi demis Băsescu, se lasă de politică, celălalt a spus că nu vrea să rămână preşedinte la masa verde”, a declarat, pentru Agerpres, liderul UDMR.

Kelemen Hunor a vorbit și despre modificarea Constituției. El vrea ca în Constituţie să fie stipulate clar data alegerilor parlamentare şi cea a scrutinului prezidenţial, pentru a nu se ajunge la situaţia în care întregul proces să se întindă până în preajma Crăciunului.

„Se poate face o altă abordare, să fixăm în Constituţie data alegerilor parlamentare şi a alegerilor prezidenţiale, aşa cum se întâmplă în foarte multe ţări. Ştim că pe 3 noiembrie sunt alegeri parlamentare sau în ultima săptămână din octombrie sau în a doua săptămână, ca să nu mergem, aşa cum am mers în ultima perioadă, şi ne apropiem de Crăciun şi apoi de Revelion şi vom face alegeri a doua zi de Crăciun sau în Ajunului Crăciunului. Din acest punct de vedere, eu cred că soluţii tehnice, dacă există voinţă politică, se pot găsi, inclusiv pentru alegerea preşedintelui şi nu vorbim de Băsescu, vorbim de instituţie, de nişte reguli clare şi simple”, a afirmat liderul Uniunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel