Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Kelemen: Cum aş putea eu să influenţez justiţia într-un caz în care nu există nicio cale de atac?

DCNews Team / 02 feb 2015 / 17:14

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că nu a influenţat şi nu a adus în niciun fel atingere independenţei sistemului judiciar prin declaraţiile despre fostul ministru Nagy Zsolt.

Acesta susţine că toate comentariile sale au fost făcute după o sentinţă definitivă a instanţei, scrie Mediafax.
   
Întrebat cum comentează sesizarea de către CSM a Inspecţiei Judiciare după declaraţiile legate de fostul ministru Nagy Zsolt, condamnat la închisoare în dosarul privatizărilor strategice, Kelemen Hunor a declarat, luni, că a respectat deciziile judecătoreşti şi nu a făcut altceva decât să exprime o părere.
   
"Sunt convins că în niciun fel nu am adus atingere independenţei sistemului judiciar, în ansamblul său, pentru că declaraţiile mele au fost după o sentinţă definitivă. Nu aveam cum să influenţez şi cum să aduc atingere independenţei sistemului judiciar, după o sentinţă definitivă şi în momentul în care Nagy Zsolt era deja încarcerat. Eu respect şi am respectat toate deciziile judecătorilor şi ale justiţiei, aşa este şi normal într-o ţară democratică, într-un stat de drept, dar, în acelaşi timp, pot să am o părere despre un caz, despre o sentinţă şi, mai ales, după ce sentinţa a fost pronunţată", a spus Kelemen.

Citește și: Kelemen Hunor: CSM a sesizat Inspecția Judiciară pentru declarații făcute de președintele UDMR


   
El a afirmat că nu înţelege care este problema în această situaţie, într-o perioadă când "toată Europa se luptă pentru libertatea de exprimare şi în Franţa se adună milioane de oameni".
   
"Cum aş putea să influenţez eu justiţia sau să aduc atingere independenţei sistemului judiciar într-un caz unde nu există nicio cale de atac la această sentinţă definitivă? Este importantă această nuanţă, pentru că ceea ce am comentat, am comentat după sentinţa definitivă a ICCJ. CSM şi Inspecţia Judiciară vor analiza şi vor da un verdict în acest caz. Nu este un delict să îţi spui punctul de vedere şi mai ales un punct de vedere clar şi nu cu intenţia de a schimba ceva", a subliniat liderul UDMR.
   
El a spus că nu are posibilitatea, ca om politic, şi nici instrumentele schimbării unei decizii a instanţei.
   
"Asta este viaţa, dar un punct de vedere, dacă l-am exprimat, cred că la fel de bine trebuie privit ca orice altă observaţie legată de orice decizie sau chestiune din societate. Aştept să vedem ce va spune Inspecţia Judiciară", a conchis Kelemen Hunor.
   
Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară după ce liderul UDMR a declarat că fostul ministru Zsolt Nagy a fost nedreptăţit şi a fost sancţionat, Kelemen Hunor susţinând că "trebuie să fie foarte clar" că acest caz nu este unul de corupţie şi că nu există nicio dovadă împotriva lui Zsolt Nagy.

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25