KazMunayGas, proprietarul Rompetrol, proces internațional împotriva României

KazMunayGas, proprietarul Rompetrol, a început procedurile judiciare împotriva României. Acțiunea vine după ce procurorii au pus sechestru pe activele rafinăriei Petromidia. 

Primus pas în procesul internațional de arbitraj a fost făcut. KazMunayGas a trimis Guvernului României o notificare "notice of investment dispute". Încă de când procurorii au pus sechestru pe activele rafinăriei Petromidia, în dosarul Rompetrol 2, grupul kazah a anunțat că va demara procedura judiciară. 

Compania KazMunaiGas vrea să vândă pachetul majoritar al Rompetrol firmei China Energy Company Limited (CEFC) pentru 680 de milioane de dolari. Sechestrul pus de procurorii români ar putea afecta tranzacția. 

DIICOT a pus sechestru pe rafinăria Petromidia și pe bunurile mobile și imobile ale KazMunayGas International NV, SC Oilfield Exploration Business Solutions SA şi SC Rompetrol Rafinare SA la începutul lunii mai. DIICOT viza recuperarea sumelor de 1.724.168.825 lei, 290.786.616 dolari şi 34.941.924 de euro. Companiile au atacat măsura, dar instanța supremă a respins-o. 

Încă de atunci, oficialii au declarat că iau în calcul un proces internațional împotriva României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel