Justiția la noi e un fel de divă, susține Călin Popescu Tăriceanu

Elena Badea / 02 aug 2014 / 11:34 Salveaza PDF Comentarii

România are nevoie de o justiţie mult mai puternică, cu adevărat independentă și care să nu fie "un fel de divă care se află permanent pe platourile televiziunilor", a apreciat, sâmbătă, de la tribuna primului Congres al PLR, Călin Popescu Tăriceanu, în discursul său de candidat la preşedinţia partidului pe care l-a fondat.

"De 10 ani avem un nou personaj politic pe scena politică românească. Acest personaj politic este Justiţia. Mai toată lumea vorbeşte despre justiţie, deşi probabil că politicienii ar trebui să vorbească cel mai puţin. La noi justiţia nu este discretă şi oarbă, ci ea este ca un fel de divă care se află permanent pe platourile televiziunilor. Trebuie să mărturisesc că o vreme am încercat în a înţelege de ce este nevoie de suport public pentru diversele Parchete în lupta cu o caracatiţă absolut reală care este corupţia. În timp s-a dovedit însă că apărarea publică a justiţiei s-a transformat în armă politică şi, pe drept cuvânt, ca în snoava populară cu Petrică şi Lupul, astăzi populaţia, cetăţenii, când se uită la televizor nu mai înţeleg nimic, nu ştiu ce să creadă", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

România are nevoie de "o justiţie mult mai puternică şi cu adevărat independentă", a mai precizat președintele Senatului, adăugând că "Justiţia nu este însă a preşedintelui, sistemul justiţiei nu poate funcţiona doar pentru că cineva la Cotroceni apără justiţia. Ea trebuie să stea pe picioarele ei. Politicul sau economicul nu trebuie să intervină în justiţie dar nici justiţia să facă politică sau afaceri. Din acest motiv cred că sistemul de control intern al justiţiei trebuie să fie întărit. (...) Dezvăluirile presei din ultimii ani au arătat că aşa zişii mari apărători ai justiţiei au încercat doar aservirea acesteia, au încercat şi au reuşit să o folosească ca armă politică în slujba grupurilor lor de interese sau chiar în interes personal folosit, au făcut mari deservicii justiţiei", a mai spus Tăriceanu, citează România TV.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27