Jurnalul Național strânge semnături pentru demiterea lui Horia Georgescu, șeful ANI

Crişan Andreescu / 13 apr 2014 / 12:37 Salveaza PDF Comentarii


Jurnalul Național a demarat o acțiune de strângere de semnături împotriva lui Horia Georgescu, șeful ANI, cel care a încercat  să îl oprească pe Mircea Diaconu de la a candida la alegerile europarlamentare.

Sub numele de " Abuzurile împotriva lui MIRCEA DIACONU trebuie pedepsite. Semnează petiţia online a JURNALULUI NAŢIONAL pentru demiterea şefului ANI, Horia Georgescu", Jurnalul Naţional solicită Senatului demiterea lui Georgescu din următoarele motive:

"Horia Georgescu a intimidat prin ameninţări explicite pe cei care semnau listele de susţinere a candidaturii lui Diaconu. În cursul proceselor de la Tribunal şi Curtea de Apel, Horia Georgescu a făcut presiuni atât asupra Biroului Electoral Central cât şi a instanţelor erijându-se prin declaraţii şi comunicate în judecător al cauzei.

Prin aceste acţiuni menite să împiedice cetăţenii români să-şi exercitare drepturile constiuţionale de a vota şi de a fi aleşi, Horia Georgescu a devenit incompatibil cu demnitatea publică pe care o exercită.

În ultimi ani Georgescu a transformat Agenţia Naţională de Integritate într-o instituţie de represiune împotriva adversarilor regimului Băsescu-Boc-Udrea. Mai mult, Horia Georgescu, personaj cu neclarităţi în biografie şi în afacerile familiei, a respins sistematic calea dialogului, refuzând explicaţiile necesare dar ameninţând instituţii de presă şi deschizând numeroase procese împotriva ziariştilor.

Din aceste considerente menţinerea în continuare în funcţie a lui Horia Georgescu devine tot mai nocivă pentru ideea statului de drept şi a funcţionării unor importante instituţii", se arată în articolul de pe jurnalul.ro

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27