Jurnalul Național strânge semnături pentru demiterea lui Horia Georgescu, șeful ANI


Jurnalul Național a demarat o acțiune de strângere de semnături împotriva lui Horia Georgescu, șeful ANI, cel care a încercat  să îl oprească pe Mircea Diaconu de la a candida la alegerile europarlamentare.

Sub numele de " Abuzurile împotriva lui MIRCEA DIACONU trebuie pedepsite. Semnează petiţia online a JURNALULUI NAŢIONAL pentru demiterea şefului ANI, Horia Georgescu", Jurnalul Naţional solicită Senatului demiterea lui Georgescu din următoarele motive:

"Horia Georgescu a intimidat prin ameninţări explicite pe cei care semnau listele de susţinere a candidaturii lui Diaconu. În cursul proceselor de la Tribunal şi Curtea de Apel, Horia Georgescu a făcut presiuni atât asupra Biroului Electoral Central cât şi a instanţelor erijându-se prin declaraţii şi comunicate în judecător al cauzei.

Prin aceste acţiuni menite să împiedice cetăţenii români să-şi exercitare drepturile constiuţionale de a vota şi de a fi aleşi, Horia Georgescu a devenit incompatibil cu demnitatea publică pe care o exercită.

În ultimi ani Georgescu a transformat Agenţia Naţională de Integritate într-o instituţie de represiune împotriva adversarilor regimului Băsescu-Boc-Udrea. Mai mult, Horia Georgescu, personaj cu neclarităţi în biografie şi în afacerile familiei, a respins sistematic calea dialogului, refuzând explicaţiile necesare dar ameninţând instituţii de presă şi deschizând numeroase procese împotriva ziariştilor.

Din aceste considerente menţinerea în continuare în funcţie a lui Horia Georgescu devine tot mai nocivă pentru ideea statului de drept şi a funcţionării unor importante instituţii", se arată în articolul de pe jurnalul.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel