Jurnal Elena Udrea. Cum o sfătuia Traian Băsescu să intre prin lateral la DNA

Politiciana Elena Udrea a scris, în jurnalul pe care i l-a dat jurnalistului Ion Cristoiu, cum o sfătuia fostul președinte Traian Băsescu să intre, prin lateral, la DNA. 

Jurnalistul Ion Cristoiu a postat, pe blogul său, un fragment din jurnalul Elenei Udrea, pentru care, scrie el, nu i-a cerut aprobarea publicării. Ion Cristoiu atrage atenția, prin fragmentul publicat din jurnalul politicianei, că la DNA au ajuns, în ultimul timp, mulți lideri politici, fără să-i fi văzut niciun jurnalist. 

În 1 octombrie 2014, televiziunile transmiteau că Elena Udrea fusese chemată la DNA și au dat secvențe cu politiciana de la intrarea în sediul instituției. 

VEZI ȘI: Exclusiv. Ce ascunde mesajul lui Băsescu. "Cu dedicație"

Iată ce scrie Elena Udrea, despre acest subiect: 

"De fapt am jucat cu DNA împotriva mea de la început. M-au chemat să declar ca martor într-un dosar cu Gheorghe Ștefan, spunînd că era de maximă urgență audierea mea. Nu s-a închis nici pînă acum. (dosarul, pînă cînd scrie Jurnalul Elena Udrea, mult după alegeri n.n). Dar eu am fost la DNA cu toată presa așteptîndu-mă acolo înainte de prima zi de campanie. (...). La DNA m-au chemat într-o miercuri pentru vineri. Le-am spus că vin luni dimineața la ora 9, pentru că la ora 11 urma să merg la Ambasada SUA. Dar să nu cheme presa. Mi-a spus procurorul că ei nu cheamă presa, că vine singură. Dar eu știu că vine doar cînd află, de cele mai ori din interior, că vine cineva care trebuie expus public. L-am sunat imediat pe Președinte, pentru că mi s-a părut evident că se încearcă compromiterea mea. (...) Președintele mi-a zis că pot intra pe prin lateral, pentru a evita un scandal de presă. (...) Am cerut prelungirea datei pînă miercuri, la ora 19. Era mai sigur ca discreție. L-am sunat pe cel care răspundea de dosar, a fost amabil, a zis că este OK și că ne confirmăm marți. Ne-am confirmat marți, apoi miercuri urma să-l sun cu cinci minute înainte să ajung. Cînd am plecat spre ei (...) De pe drum am sunat să le spun că mă apropii. Mi s-a spus că nu pot intra prin lateral, pentru că n-a fost aprobată cererea de conducerea instituției! Am intrat prin față, pe unde era toată presa chemată". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel