Juncker - Iohannis. Radu Tudor: Veste uriașă

Radu Tudor
Radu Tudor

Radu Tudor a făcut o analiză a declarațiilor făcute de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, din plenul Parlamentului European la Strasbourg.

"Presedintele Comisiei Europene Jean Claude Junker a sustinut un discurs privind starea uniunii azi in Parlamentul European.

Romania a fost de mai multe ori mentionata in diferite contexte, doua fiind momentele esentiale marcate de anunturi strategice pentru tara noastra :

Romania si Bulgaria trebuie sa faca parte din spatiul Schengen

In 2019, va fi organizat un Summit UE la Sibiu, pentru a se dezbate principalele probleme ale uniunii

Doua remarci am de facut in acest context nou :

Junker pastreaza o atentie deosebita pentru Romania si nu se focalizeaza primordial pe chestiunile negative: MCV, dispute politice interne pe diverse teme, laudarea unor persoane controversate de la varful institutiilor romanesto. Junker aduce in discutie in sfarsit elemente pozitive pentru Romania, dupa mai bine de 10 ani in care tara noastra a fost pusa constant pe coji de nuca si cu ajutorul unor concetateni de-ai nostri cu educatie profesionala primita inainte de 1990.

[citeste si]

Presedintele Comisiei Europene, un important jucator in familia politica PPE, da o uriasa mina de ajutor actualului presedinte al Romaniei pentru obtinerea celui de-al doilea mandat, cu urmatoarele argumente:

* Sibiu are o puternica simbolistica in raport cu presedintele Iohannis. Cand Juncker, Merkel si alti lideri importanti ai UE vor da mina cu Iohannis, intuim ce efecte electoral va avea acest lucru. Un alt summit in Teleorman sau in Pipera, care sa contrabalanseze efectul electoral si de imagine al celui de la Sibiu e greu de intuit.

* In 2019, anul alegerilor prezidentiale in Romania, se vor intampla 3 mari lucruri : presedintia romaneasca a Consiliului European, aderarea Romaniei la Schengen si summit-ul UE de la Sibiu. Cea mai mare parte a incarcaturii speciale din punct de vedere politic si imagine se va duce catre Klaus Iohannis. Pina in 2019, Comisia e condusa de un presedinte PPE, asa ca imi imaginez ca lucrul acesta va fi puternic valorificat in favoarea aliatului lor din Romania. In tot acest timp, socialistii europeni se dezic ritos de PSD. Cartea europeana a socialistilor romani este practic inexistenta azi", a scris Radu Tudor pe blogul său. Continuarea poate fi accesată la radu-tudor.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel