EXCLUSIV  Județul de pe primul loc la atragerea de fonduri europene în Regiunea Sud - Muntenia. Corneliu Ștefan, interviu / video

Foto Pexels
Foto Pexels

Dâmbovița este pe primul loc la atragerea de fonduri europene în Regiunea Sud - Muntenia, un mare succes pentru președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan.

Dâmbovița depășește celelalte șase județe din regiune (Prahova, Argeș, Ialomița, Călărași, Giurgiu și Teleorman) la suma totală atrasă pe proiectele europene.

Vestea este excelentă pentru viitorul județului, urmând să fie finanțate numeroase proiecte de extindere, reabilitare și modernizare de drumuri, poduri, rețele de apă și apă uzată.

„Pentru prima dată în istoria județului nostru sau din 2007, de când avem programele cu fonduri europene la nivelul României și la nivelul regiunii Sud-Muntenia, județul Dâmbovița, anul acesta, este pe primul loc la atragerea de fonduri europene”, a spus, marți, la DCNews, Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

În cadrul interviului acordat DCNews, Corneliu Ștefan a spus că a declarat război constructorilor care nu sunt serioși.

„Sunt unul dintre cei care au avut curajul, pentru că, până la urmă, e vorba și de curaj, să declar război constructorilor neserioși. Pentru prima dată în istoria județului, chiar o să ofer certificate negative, să nu mai vină la licitație măcar. Legea ne permite, e pe Legea Achizițiilor Publice, nu e nicio problemă. Așa voi face cu cei care sunt neserioși”, a spus Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița, interviu la DCNewsTV

Citește și...

Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița, a vorbit despre noul stadion din Târgoviște

„Pentru că am vorbit despre investiții mari și istorice, mai avem o investiție. Ieri (n.r. luni, 19 septembrie), am deschis ofertele pentru stadionul de la Târgoviște. Avem șase ofertanți”, a spus Corneliu Ștefan, marți, în cadrul unui interviu acordat DCNews. 

„Consiliul Județean a pus la dispoziție terenul aferent acestei investiții. 25 milioane lei co-finanțare din partea Consiliului Județean Dâmbovița. Asigurăm și toate utilitățile. Guvernul României, prin CNI, 310 milioane lei. Va fi un stadion modern, cu 12.000 de locuri, vor fi locuri de parcare. Va fi și un stadion de antrenament”, a spus Corneliu Ștefan.

Noul stadion va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, dar și meciurile naționalei de fotbal. De asemenea, se vor mai putea juca meciuri de rugby de nivel național și mondial, dar se pot organiza și competiții de atletism.  

Noul stadion va avea:

12.012 locuri
pistă de atletism
434 locuri de parcare
spații pentru alimentație și comerț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel