Iulia Motoc, judecătoare CCR: Nu am de gând să-mi dau demisia

Iulia_Motoc1
Iulia_Motoc1

Judecătoarea Iulia Motoc de la Curtea Constituţională a României a declarat pentru România liberă că nu intenționează să-și dea demisia, în pofida faptului că multe trusturi de presă ar fi anunțat deja acest fapt și dincolo de ”intimidările care sunt din ce în ce mai agresive”.

În opinia judecătoarei, speculațiile unor trusturi de presă, referitoare la presupusa sa demisie, pot fi considerate o ”formă de presiune asupra ei”.

"Nu am de gând să-mi dau demisia. Faptul că unii ar fi anunţat demisia mea deja poate fi considerat ca o formă de presiune asupra mea. S-au făcut multe presiuni asupra noastră, mai ales începând cu data de 27 iunie, când ne-am pronunţat asupra faptului că domnul Traian Băsescu va reprezenta România (la summit-ul UE, n.n.)”, a declarat Iulia Motoc, judecător la Curtea Constituțională, citează România Liberă.

Magistratul a susținut că presiunile nu contenesc, însă, deși acestea cresc în intensitate, ea ”așteaptă” în continuare o ”decizie corectă” a plenului Curții Constituționale.

”De altfel, atunci am sesizat aceste presiuni la Uniunea Europeană, apoi, la data de 2 iulie, după ce preşedintele interimar Crin Antonescu a spus că actuala componenţă a Curţii este o ruşine, noi am sesizat atât Comisia Europeană, cât şi Comisia de la Veneţia. Presiunile au continuat şi continuă. Cu toate acestea, eu aştept o decizie corectă a Curţii, dincolo de intimidările care sunt din ce în ce mai agresive", a declarat Iulia Motoc pentru România liberă.

În urma mai multor voci care susțineau, ieri, după ședința CCR, că judecătorii nu au avut curajul să dea un verdict tranșant, prelugind, astfel, menținerea lui Crin Antonescu la interimatul președinției, Iulia Motoc scria pe pagina personală de Facebook “Continui, ca şi tatăl meu, să urăsc laşitatea.”, după ce, într-o postare anterioară, de la mijlocul lunii iulie, cita din L.Kolakowski “Nu o să accept niciodată să mai trăiesc într-un regim care încalcă dreptul constituțional și mai ales drepturile omului”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel