Jucătoare de TOP 5, RETRAGERE din tenis. ”Sunt ȘOCATĂ”

O jucătoare din Top 5 și-a anunțat retragerea din tenis. 

Daniela Hantuchova, fostă jucătoare de Top 5 în tenisul feminin, a anunțat că își încheie cariera. În 2017, ea a reușit o singură victorie pe tabloul principal al unui turneu WTA, în primul tur la Acapulco, împotriva Yaninei Wickmayer.

Ajunsă la 34 de ani, jucătoarea din Sloavcia, recunoscută drept sportiva cu cele mai frumoase picioare din circuit, a câștigat șapte titluri WTA în carieră, cele mai importante fiind cele două cucerite la Indian Wells, în 2002 și 2007. Hantuchova, care a ajuns pe locul al cinciea în lume, în ianuarie 2003, s-a mai impus la Linz (2007), Pattaya City (2011, 2012 și 2015) și Birmingham (2013).

La mixt,  Hantuchova a realizat Slam-ul carierei, după ce s-a impus la Wimbledon, în 2001 (cu cehul Leos Friedl), la Australian Open, în 2002 (cu Kevin Ullyett, din Zimbabwe), la Roland Garros, în 2005 (cu francezul Fabrice Santoro) și la US Open, în 2005 (cu indianul Mahesh Bhupathi).

Prima declarație despre retragere

”Sunt foarte fericită în acest moment. Mă simt şi uşurată, pentru că nu a fost o decizie uşor de luat. Dar, o dată ce am luat-o, în urmă cu câteva săptămâni, am început să mă simt excelent. Este o decizie pe care am luat-o eu sută la sută, singură, pentru că mi-am dorit enorm ca această hotărâre să o iau eu cu mine, să nu implic pe nimeni. Şi sunt mândră că am luat această decizie. Simt că este momentul potrivit pentru a face acest pas, categoric. Nu m-am gândit niciodată cum îmi voi lua La revedere de la tenis. Este o decizie uriaşă pe care o ai de luat, dar ştiu că le-am făcut pe toate. Am dat tot ce am avut şi acum este momentul să încep un nou capitol al vieţii mele. Simt acelaşi entuziasm, acum, ca atunci când debutam în tenis, neştiind ce mă aşteaptă pe mai departe”, a explicat Hantuchova într-un interviu special realizat de announcer-ul Rob Walker.

Retragerea Danielei a luat-o prin surprindere pe conaționala Magdalena Rybarikova. După ce a produs una dintre cele mai mari surprize de la Wimbledon, prin eliminarea Karolinei Pliskova, slovaca de 28 de ani a spus: ”Sunt șocată. Ea a fost idolul meu. Când aveam 16 ani și jucam în Fed Cup, mă simțeam rușinată să vorbesc cu ea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel