Joseph Daul, mesaj pentru Iohannis după ce a câștigat Președinția României

Liderul PPE, Joseph Daul, i-a transmis, luni, felicitări lui Klaus Iohannis pentru victoria obținută la alegerile prezidențiale, apreciind, de asemenea, că "este o veste excelentă pentru România şi pentru întreaga Uniune Europeană, o victorie a valorilor de centru-dreapta".  De asemenea, liderul popularilor europeni l-a felicitat și pe președintele Traian Băsescu.

"Doresc să-l felicit pe Klaus Iohannis pentru victoria binemeritată la alegerile prezidenţiale care s-au desfăşurat ieri (duminică - n.r.) în România. Aceasta este o veste excelentă pentru România şi pentru întreaga Uniune Europeană. Este o victorie a valorilor de centru-dreapta şi sunt mândru de rolul jucat de PPE", a declarat, luni, preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, potrivit unui comunicat, relatează Mediafax.

În opinia liderului popularilor europeni, Iohannis "va menţine România pe calea democraţiei şi o va conduce în interesul poporului român".

Totodată, Joseph Daul şi-a exprimat dezamăgirea faţă de "condiţiile proaste" de vot din diaspora.

"Sunt mândru că poporul român a participat în număr mare la aceste alegeri importante. Dar sunt extrem de dezamăgit de condiţiile proaste de votare din străinătate. Guvernul condus de premierul socialist Ponta trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru acest lucru", a precizat Daul, adăugând că autorităţile de la Bucureşti au ignorat "apelurile comunităţii internaţionale privind asigurarea unor condiţii propice de vot".

Joseph Daul, felicitări pentru Traian Băsescu

Joseph Daul i-a mulţumit și preşedintelui Traian Băsescu pentru cei 10 ani de mandat "într-o perioadă extrem de dificilă", în care "şi-a transformat ţara într-un actor relevant în UE".

"României îi este mai bine astăzi datorită eforturilor făcute de Traian Băsescu şi pentru asta are aprecierea noastră profundă", a menţionat Daul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel