John McCain: Stați cu ochii pe Republica Moldova!

Senatorul republican John Mccain avertizează că următoarele victime ale agresiunii militare ruse pot fi Republica Moldova și Letonia.

"Moldova este țara pe care trebuie s-o urmărim în continuare", a declarat reprezentantul Arizonei din Congresul american, în timpul unei televiziuni difuzate de Fox News.

Fostul candidat la prezidențialele din 2008 a subliniat că Republica Moldova nu este membru NATO și că pe teritoriul său există deja trupe ale Rusiei, scrie Politico.

"Deja există o solicitare pentru sprijin din partea Rusiei", a spus el, "provocări de genul celor pe care le-am văzut în sudul Ucrainei".

McCain a dat de înțeles că Putin nu este lipsit de intenții expansioniste în Estul Ucrainei.

El a mai sugerat că Vladimir Putin "ar putea folosi aceeași strategie" în Letonia, acolo unde o bună parte a populației este formată din etnici ruși.

"Nu știu până unde va merge", a afirmat McCain, adăugând că depinde de replicile SUA și UE, despre care a spus că sunt "incredibil de slabe".

Senatorul John McCain a criticat dur în ultimele săptămâni admistrația Obama pentru modul în care a abordat situația din Ucraina, ieșiri pe care democrații le-au descris ca fiind demagogice și populiste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel