Johannis îi dă lecții lui Dragnea: Descentralizarea reprezintă altceva

Primarul Klaus Johannis a avut astăzi o reacție dură la raportul de descentralizare trimis în teritoriu de vicepremierul Liviu Dragnea. Printre serviciile care ar urma să intre în subordinea primăriilor se numără și Poliția Rutieră, se arată în documentele Executivului. Klaus Johannis a declarat, însă, că nu a avut timp să le citească pe de-a-ntregul.

"Aici este un bun exemplu de cât de repede lucrează domniile lor și cât de încet lucrăm noi: documentele s-au trimis la ANR și la Uniunea Consiliilor Județene în 24 septembrie, cu termen de răspuns 1 octombrie. Între aceste două date a fost și un week-end. Eu recunosc că noi, în Ardeal, nu reușim să facem față la așa ceva. Sunt 38 de anexe la document sau așa ceva. Am reușit să le parcurc, pe diagonală”, a spus Johannis, care a ținut să menționeze că își exprimă punctul de vedere în calitate de primar al Sibiului și nu de membru PNL, potrivit turnulsfatului.ro.

Documentele au mari lacune

„Documentația prezintă, maxim maximorum, doar darea unor sarcini către primării și CJ-uri. Descentralizarea reprezintă altceva – darea unor sarcini, împreună cu sursa de finanțare. Aici nu se vorbește deloc de așa ceva. Ba dimpotrivă, prevede noi taxe. Eu nu cred că în România avem nevoie de noi taxe”, este de părere Klaus Johannis.„Nu-mi dau seama cum au gândit inițiatorii finanțarea acestor activități. Probabil prin media se va răspunde vom reglementa ulterior. Lucru care nu-mi place”, a mai spus Klaus Johannis.

“Noi toți plătim statul. Noi, cetățenii României, plătim statul, care nu e deasupra noastră, ci datorită nouă, să facă toate aceste lucruri (n.r. – ordine publică etc.). Dacă statul vrea ca noi să facem ordine publică, atunci să dea înapoi banii. Așa mi s-ar părea rezonabil”, a mai spus primarul Sibiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel