Johannis acuză de lașitate guvernele de după Revoluție. Vezi motivul

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat, joi, că s-ar bucura dacă procesul de modernizare a statului, dorit de USL, s-ar finaliza cu succes, precizând, de asemenea, motivul pentru care problemele din administrație nu s-au rezolvat în cei aproape 24 de ani care au trecut de la căderea comunismului în România.

La o dezbatere pe tema regionalizării, organizată joi, Klaus Johannis,  a apreciat că "Sibiul a fost şi este un oraş al dialogului", în care convieţuirea religioasă duce la ecumenism, motiv pentru care a şi fost desemnat Capitală Culturală Europeană în 2007, dar şi pentru "performanţa administraţiei".

"Sibiul a fost şi este un oraş al dialogului şi aşa vom continua. Un oraş care a dovedit, în cel puţin două sute de ani şi un pic, că convieţuirea etnică duce la sinergii, iar convieţuirea religioasă duce la ecumenism. Nu degeaba Asociaţiunea ASTRA s-a înfiinţat la Sibiu, iar în 2007, pe lângă Capitala Culturală de care-şi aminteşte toată lumea, a avut loc aici şi a treia Adunare Ecumenică, o întâlnire la fel de importantă ca şi Capitala Culturală în sine. Toate acestea s-au întâmplat pe acest fond al dialogului şi performanţei administraţiei", a declarat Johannis, citează Mediafax.

Prim-vicepreședintele consideră că, în anii comunismului, România a avut o administraţie "care a funcţionat cum a funcţionat, iar după Revoluţie niciun Guvern nu a avut curajul să modernizeze administraţia".

În consecință, Johannis îl felicită pe Liviu Dragnea "pentru curajul şi determinarea cu care a început acest demers" şi a precizat că, din punct de vedere politic, "USL doreşte modernizarea statului".

"M-aş bucura dacă acest proces de modernizare ar fi dus la bun sfârşit şi ar duce la o administraţie eficientă, mai aproape de cetăţean şi suficient de performantă încât să rezolve problemele comunităţilor pe care le reprezentăm", a conchis Johannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel