Joe Biden pune în dificultate bogații americani. Strategia „Angel of Death” dispare

Sursă foto: Facebook Joe Biden
Sursă foto: Facebook Joe Biden

Președintele SUA, Joe Biden, vrea să pună capăt portițelor de exploatare pe care le folosesc bogații Americii pentru a-și extinde imperiile.

Potrivit Businessweek, în jur de 1% dintre cele mai bogate familii americane au venituri nerealizate de 1,5 trilioane dolari doar din acțiunile la bursă. Dacă Congresul ar crește taxarea doar pe câștiguri capitale, SUA ar pierde 33 miliarde dolari într-un deceniu fiindcă bogații și-ar ține activele ncapitalizate până la moarte.

Astfel, Biden vrea să pună capăt strategiei „Angel of Death” (n.r., îngerul morții) care le permite bogaților să nu plătească taxe pentru că mor. În planul său, moștenitorii ar urma să plătească taxele neplătite pe veniturile care nu au fost capitalizate.

De la 33 miliarde dolari pierdute la 113 miliarde dolari câștigate

Conform directorului de politici de analiză de la Penn Wharton Budget Model, John Ricco, dacă bogații vor ști că nu pot scăpa de taxe nici prin moarte, așa cum s-a întâmplat până acum, cele 33 miliarde dolari pierdute într-un deceniu s-ar transforma în 113 miliarde dolari câștigate în aceeași perioadă fiindcă plata taxelor nu va mai fi amânată de miliardari.

Și paradisurile fiscale ar urma să dispară datorită lui Joe Biden

Președintele american mai vrea să elimine o practică celebră de a scăpa de taxe: paradisul fiscal. După ce a anunțat Planul american pentru joburi, crescând taxa corporațiilor de la 21% la 28%, firmele sunt tentate să își ducă profiturile în țări cu taxare mai permisivă. Astfel, Casa Albă propune o taxă globală pe venit, discutând cu națiunile europene. În acest mod, companiile ar urma să fie descurajate măcar din a folosi paradisurile fiscale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel