Joe Biden îi laudă pe militarii români. "Este un beneficiu minunat că luptăm împreună. Soldații români, războinici extrem de curajoși"

Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a avut cuvinte de laudă pentru militarii români, în prima declarație pe care a făcut-o după ce a călcat, marți, pe pământ românesc. 

"Este o onoare să-i văd militarii noştri împreună în acest loc de exerciţiu, ultima oară când i-am văzut lucrând împreună fiind în Afganistan și este un beneficiu minunat pentru ambele țări că noi luptăm împreună acolo unde este necesar", a declarat vicepreşedintele SUA.

Joe Biden a adăugat că "Soldații români sunt războinici extem de curajoși". 

Iată principalele declarații ale lui Joe Biden

- Vă mulțumesc pentru această primire. Mi s-a spus că va fi mai rece, dar vremea este foarte bună.

- Apreciez România. Am fost aici de mai multe ori. M-am întâlnit cu toți liderii țării. Am văzut cum ați evoluat de la tiranie către libertate. Am luptat pentru intrarea României în NATO. Chiar și așa, nu sunt sigur dacă am înțeles curajul fizic și moral al românilor.

- Vreau să mulțumesc românilor care au luptat pentru a păstra siguranța familiilor. Înțelegem participarea voastră în Iraq. Vreau să aduc un tribut celor care și-au pierdut viața în Iraq și în Afganistan. Nu vom putea să compensăm aceste pierdere de vieți. Este clar pentru noi că românii sunt aliați devotați și nu ne vom îndoi de acest lucru niciodată. Ați fost dintotdeauna parteneri de încredere.

- Eu cred că sunteți cea mai bună generație de luptători. România, la ora actuală, ne ajută cu baza aeriană care ne susţine efortul pentru transportul către Afganistan. România lucrează pentru mărirea bugetului la 2% din PIB pentru Armată şi ar trebui să realizeze acest lucru. Eu cred că sunteţi cea mai bună generaţie de luptători pe care a produs-o ţara dvs. (...) Puteţi să vă bazaţi pe noi. (...) Aşa cum a spus preşedintele Obama, naţiunile NATO nu sunt niciodată singure. 

"Dumnezeu să binecuvânteze şi România şi America!", a încheiat Joe Biden. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel