Urmărește emisiunea live


JOCURI OLIMPICE RIO, 2016. Rezumatul zilei. România, încă două medalii. Ce șanse au hanbalistele

Florin Mergea și Horia Tecău au câștigat medaliile de argint în proba masculină de dublu, vineri, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce au fost învinși în finală de spaniolii Marc Lopez și Rafael Nadal cu 6-2, 3-6, 6-4.

TENIS. Mergea și Tecău au adus României prima medalie olimpică la tenis și cu puțină șansă aceasta putea fi mai strălucitoare.

Cei doi români au cedat la capătul unui meci echilibrat, care a durat două ore și 26 de minute, presărat cu multe momente de dramatism.

În primul set, reprezentanții noștri au condus cu 1-0 și 2-1, dar spaniolii au fost mai concentrați și au greșit mai puțin, reușind să câștige cinci ghemuri la rând și setul cu 6-2.

Mergea și Tecău au controlat setul secund, în care au condus cu 1-0 și 2-1, scor la care au făcut break, desprinzându-se la 4-1. La 5-2, românii au ratat două mingi de set și au permis ibericilor să reducă din diferență (5-3). Ai noștri au salvat apoi trei mingi de break și au închis setul, cu 6-3, egalând disputa.

În decisiv, spaniolii au fost în față cu serviciul, Mergea și Tecău salvând 5-6 mingi de break la 2-1 pentru adversari. La 2-2 a fost rândul românilor să rateze o minge de break. La 3-3, Mergea și Tecău au câștigat un ghem la zero contra serviciului, dar nu au profitat de acest avantaj și spaniolii au reușit să recupereze break-ul imediat (4-4). După ce și-a fructificat serviciul, Lopez și Nadal au profitat de erorile făcute de români și au obținut victoria pe serviciul lui Tecău.

Medaliile de bronz au revenit perechii americane Steve Johnson/Jack Sock, care a dispus cu 6-2, 6-4 de canadienii Daniel Nestor/Vasek Pospisil.

Begu și Tecău, eliminați

Perechea română Irina Begu şi Horia Tecău a fost eliminată în sferturile de finală ale probei de dublu mixt a turneului de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce a fost învinsă de perechea cehă Lucie Hradecka/Radek Stepanek cu 6-4, 7-5 la capătul unei partide de o oră şi 40 minute.

Horia Tecău disputase cu o oră înainte alături de Florin Mergea finala probei de dublu masculin, în care românii au fost învinşi de spaniolii Rafael Nadal şi Marc Lopez cu 6-2, 3-6, 6-4

HALTERE. Halterofilul român Gabriel Sîncrăian a cucerit medalia de bronz, vineri, la categoria 85 kg, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.

Sîncrăian a totalizat 390 kg, după 173 kg la stilul smuls și 217 kg la aruncat.

Sportivul român a reușit toate cele șase încercări, 167, 171 și 173 kg la smuls, 2014, 212 și 217 kg la aruncat, reușind să obțină bronzul după ce unii favoriți au ratat.

Kazahul Ulanov a ratat o tentativă la smuls și două la aruncat, clasându-se pe locul 4, tot cu 390 kg, dar diferența s-a făcut la greutatea corporală, Sîncrăian fiind mai ușor (84,33 kg față de 84,95 kg).

Bronzul cucerit de Sîncrăian este a treia medalie a delegației României la Rio, după aurul cucerit de echipa feminină de spadă și argintul cucerit de Florin Mergea și Horia Tecău.

HANDBAL FEMININ. Ce spune calculul hârtiei

Romania s-a impus în fața Spaniei, scor: 24 - 21, dupa un meci extrem de tensionat. Fetele noastre au condus cu 6 goluri, apoi s-au vazut conduse pe final cu 1 gol de Spania, pentru ca echipa sa revina in ultimele minute.

CLASAMENT

1. Brazilia - 6p
2. Norvegia - 4p
3. Angola - 4p
4. Romania - 4p
5. Spania - 4p
6. Muntenegru - 0p
***Se califica primele 4 locuri!

In ultima etapa, Romania joaca cu Norvegia, iar Angola cu Spania. Fetele noastre au nevoie de un egal sau victorie cu Norvegia, pentru a fi sigura de calificare. Altfel, daca pierdem, avem nevoie ca Angola sa bata Spania, lucru ce nu e imposibil, avand in vedere ca africancele au batut Romania si Muntenegru.

JUDO. Teddy Riner a devenit pentru a doua oara in cariera campion olimpic. La doar 27 de ani, Riner are un titlu la Londra si unul la Rio, plus o medalie de bronz, cucerita in 2008, cand avea doar 19 ani.

Francezul devine astfel unul dintre cei mai medaliati judoka din istorie, fiind de asemenea de 8 ori campion mondial si de 5 ori campion european. Francezul a pierdut un singur meci in ultimii 8 ani, si acela dupa o decizie extrem de controversata a arbitrilor, la mondialul din Tokyo, dupa o finala cu un japonez.

Riner are dupa meciurile de la Rio o serie de 115 meciuri la rand castigate!

ÎNOT. Michael Phelps, învins de singaporezul Joseph Schooling în finala la 100 m fluture

Singaporezul Joseph Schooling a câștigat medalia de aur în proba de înot 100 m fluture din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, în timp ce americanul Michael Phelps a obținut medalia de argint, a 27-a sa medalie olimpică.

Schooling, bronz la CM 2015, s-a impus în finală cu timpul de 50sec39/100, iar Michael Phelps, sud-africanul Chad Le Clos și ungurul Laszlo Cseh, cronometrați cu 51sec14/100, au intrat în posesia medaliilor de argint.

Phelps, triplu campion olimpic en titre la 100 m fluture, nu a reușit să-și conserve titlul, după ce declarase joi că este obosit după finalele de la Rio. El a câștigat medalia de aur la Rio în probele de ștafetă 4x100 m liber, 200 m fluture, ștafetă 4x200 m liber și 4x200 m mixt.

Înotătorul american de 31 ani rămâne în palmares cu 22 medalii de aur, dar mai are sâmbătă o șansă în finala de 4x100 m mixt pentru a-și spori zestrea olimpică.

Clasament la 100 m fluture:
1. Joseph Schooling (Singapore)50.39
2. Michael Phelps (SUA), Chad Le Clos (Africa de Sud), Laszlo Cseh (Ungaria)51.14
5. Li Zhuhao (China)51.26
6. Mehdy Metella (Franța)51.58

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel