JOCURI OLIMPICE RIO, 2016. Rezumatul zilei. Ce rol va juca Pele la închiderea JO

Ratări în serie pentru românii care au mai rămas în competițiile de la Rio, în schimb ce primii sportivi români au revenit, vineri, în țară.  Moldoveanul Serghei Tarnovschi, suspendat joi cu efect imediat ca urmare a unui control antidoping pozitiv efectuat înaintea Jocurilor Olimpice, a fost deposedat de medalia de bronz cucerită la canoe simplu 1000 m. Pele nu va avea niciun rol la festivitățile de închidere a Olimpiadei de duminică, 21 august.

ATLETISM: Ștafeta feminină a României a ratat finala la 4x400 m

Echipa României, formată din atletele Adelina Pastor, Anamaria Ioniță, Andrea Miklos și Bianca Răzor, a ratat calificarea în finala probei feminine de ștafetă 4x400 m, vineri, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce a ocupat penultima poziție, șapte, în prima serie.

Româncele au fost cronometrate cu timpul de 3 min 29 sec 87/100, al 14-lea la general, peste Cuba și Brazilia, dar mai slab cu patru secunde decât ultima ștafetă calificată în finală.

Cei mai buni timpi au fost realizați, în ordine, de SUA, Jamaica și Ucraina. Finala va avea loc sâmbătă la ora 22,00 (duminică, la 04,00, în România).

GIMNASTICĂ RITMICĂ: Ana Luiza Filiorianu a ratat calificarea în finala de la individual compus

Sportiva română Ana Luiza Filiorianu a ratat calificarea în finala de la individual compus a concursului de gimnastică ritmică, vineri, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.

Filiorianu s-a clasat pe locul 22 în clasamentul calificărilor din 26 de sportive, cu 67,458 puncte, după ce a primit 16,850 la cerc (a 21-a notă), 16,800 la minge (20), 16,808 la măciuci (22) și 17,000 la panglică (15).

Primele zece gimnaste s-au calificat finală, cele mai bune punctaje avându-le rusoaicele Margarita Mamun (74,383) și Iana Kudriavțeva (73,998).

LUPTE LIBERE: Ivan Guidea, învins în sferturile categoriei 57 kg

Luptătorul român Ivan Guidea a fost învins de bulgarul Vladimir Dubov, vineri, în sferturile de finală ale categoriei 57 kg, stilul liber, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Guidea a fost întrecut fără drept de apel de Dubov, medaliat cu bronz anul trecut la Mondialele de la Las Vegas, la cat. 61 kg.

Ivan Guidea, care l-a învins în optimi pe turcul Suleyman Atli, are șansa de a intra în recalificări doar dacă Dubov se va califica în finală.

Primii sportivi români au revenit la București, de la Olimpiada de vară din Brazilia

Vineri au sosit la Aeroportul Internațional Henri Coandă halterofilii, jucătorii de tenis de masă și o parte dintre luptători.

Sportivii și antrenorii au fost întâmpinați de reprezentanții federațiilor, rude și prieteni cu buchete de flori și steaguri tricolore.

Halterofilul Gabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz la categoria 85 kg, a declarat: "Mă simt foarte bine, sunt obosit după drum, dar sunt mulțumit că am obținut medalia. Această medalie înseamnă totul pentru mine. M-am pregătit intens și am reușit să obțin ceea ce mi-am dorit. De mult timp îmi doresc să obțin o medalie la Jocurile Olimpice. Sunt foarte mulțumit că am reușit să o obțin acum.

Întrebat de gazetari ce va face în continuare, Gabriel Sîncrăian a precizat: Nu știu ce voi face în continuare. Să ne gândim că mai sunt câteva zile până la închiderea oficială a JO. Nu știu ce o să fac, trebuie să mă gândesc foarte bine, deocamdată vreau să mă bucur de această medalie".

[citeste si]

Legat de condițiile găsite la Rio, halterofilul a menționat: Condițiile au fost bune, dar nu au fost terminate. Gazdele mai aveau nevoie de ceva timp pentru a termina totul.

Luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu a declarat pentru AGERPRES: A fost o Olimpiadă de vară grea, dar a ieșit bine până la urmă. Nu a fost medalie, mi-am dorit medalie, nu s-a putut. Mă gândesc acum la viitoarele Jocuri Olimpice. Alexuc a ocupat locul 5 la greco-romane, categoria 98 kg.

Sportivii s-au întrecut la 28 de discipline sportive (306 probe), marea competiție polisportivă urmând să se încheie în data de 21 august.

KAIAC-CANOE: Moldoveanul Tarnovschi a rămas fără medalie, bronzul revenind rusului Ștokalov

Moldoveanul Serghei Tarnovschi, suspendat joi cu efect imediat ca urmare a unui control antidoping pozitiv efectuat înaintea Jocurilor Olimpice, a fost deposedat de medalia de bronz cucerită la canoe simplu 1000 m, urmând să fie reatribuită rusului Ilia Ștokalov, au anunțat, vineri, organizatorii, citați de AFP.

"Comisia de disciplină a CIO a decis joi să-l descalifice pe Serghei Tarnovschi, care s-a clasat al treilea la canoe simplu 1000 m, pentru violarea regulamentului antidopaj", s-a anunțat într-un comunicat al organizatorilor Jocurilor dat publicității vineri.

Podiumul oficial la canoe 1000 m va fi compus în consecință din germanul Sebastian Brendel, dublu campion olimpic, brazilianul Isaquias Queiroz dos Santos, medaliat cu argint, și rusul Ștokalov, medaliat cu bronz.

Serghei Tarnovschi, în vârstă de 19 ani, nu va putea așadar participarea la cursa de canoe dublu 1.000 m, alături de fratele său Oleg.

Atletism: Chinezoaica Liu Hong, medaliată cu aur la 20 km marș, Andreea Arsine, locul 45

Atleta chineză Liu Hong a cucerit medalia de aur, vineri, în proba de 20 km marș, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în timp ce Andreea Arsine a reușit cea mai bună clasare dintre românce, locul 45.

Liu Hong a fost cronometrată cu timpul de 1 h 28 min 35 sec, devansând-o cu doar două secunde pe mexicanca Maria Guadalupe Gonzalez (1:28:37), în timp ce pe locul al treilea s-a clasat o altă reprezentantă a Chinei, Lu Xiuzhi (1:28:42).

Liu (29 ani), dublă campioană mondială (2011, 2015), cucerise medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012.

Andreea Arsine s-a clasat pe locul 45, cu timpul de 1 h 38 min 16 sec, Ana Veronica Rodean a terminat pe 50, în 1 h 38 min 42 sec, iar Claudia Ștef s-a clasat pe 57, în 1 h 41 min 37 sec.

Din cele 74 de atlete care au luat startul doar 63 au terminat cursa.

Clasament final:

1. Liu Hong (China) 1:28:35
2. Maria Guadalupe Gonzalez (Mexic) 1:28:37
3. Lu Xiuzhi (China) 1:28:42
4. Antonella Palmisano (Italia) 1:29:03
5. Qieyang Shenjie (China) 1:29:04
6. Ana Cabecinha (Portugalia) 1:29:23
7. Erica de Sena (Brazilia) 1:29:29
8. Beatriz Pascual (Spania) 1:30:24
........................................................
45. Andreea Arsine 1:38:16
50. Ana Veronica Rodean 1:38:42
57. Claudia Ștef 1:41:47

Pele nu va juca niciun rol la ceremonia de închidere

Pele nu va juca niciun rol la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, programată duminică, pe stadionul Maracana, au anunțat organizatorii, citați de Reuters.

Pele, pe numele adevărat Edson Arantes do Nascimento, fusese invitat de Comitetul Internațional Olimpic (CIO) și Comitetul de organizare Rio-2016 să aprindă vasul olimpic la finalul ceremoniei de deschidere a JO 2016, ce a avut loc pe 5 august, tot pe Maracana. Însă, după ce a întreținut suspansul timp de mai multe zile, fostul mare atacant a renunțat în final, cu doar câteva ore înaintea startului festivităților, din cauza durerilor la un șold.

"Pele nu va lua parte la ceremonia de închidere", a declarat presei Abel Gomes, producător executiv pentru cele două ceremonii.

Pele s-a confruntat în ultimii ani cu diverse probleme de sănătate, iar în prezent se deplasează dificil, cu ajutorul unui baston.

Autorul a 1.281 goluri în 1.363 meciuri (77 în 91 de selecții la național Braziliei), Pele este singurul jucător din istoria fotbalului care a cucerit de trei ori Cupa Mondială de fotbal (1958, 1962, 1970), fiind considerat de mulți specialiști drept cel mai bun jucător din toate timpurile.

Japonezul Arai descalificat la 50 km marș, medalia de bronz atribuită candianului Dundee

Japonezul Hirooki Arai, clasat pe locul 3 în proba de 50 km marș de la Jocurile Olimpice de la Rio, vineri, a fost descalificat și canadianul Evan Dundee, locul 4, a urcat pe podium intrând în posesia medaliei de bronz, a anunțat Federația Internațională de Atletism (IAAF).

Arai l-a împins pe Dundee, la capătul forțelor, depășindu-l cu o jumătate de kilometru înainte de sosire.

Cursa a fost câștigată de slovacul Matej Toth, medaliat cu aur, urmat de australianul Jared Tallent (argint).

Românul Narcis Ștefan Mihăilă, care se clasase inițial pe locul 31, a urcat o poziție după descalificarea lui Arai, ocupând în final locul 30.

Un alt atlet din țara noastră, Marius Cocioran, nu a încheiat cursa.(Sursa: Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel