JOCURI OLIMPICE RIO, 2016. Rezumatul zilei. Cristina Neagu, într-un TOP la Rio

România a ajuns pe locul 45 în clasamentul națiunilor după medaliile obținute la Rio, în timp ce Cristina Neagu se află în topul celor mai bune marcatoare la handbal. 

Cristina Neagu, pe locul 2 în topul golgheterilor de la Rio

Cristina Neagu este pe locul doi în topul golgheterilor la finalul competiţiei de la Jocurile Olimpice de la Rio, cu 44 de goluri, la egalitate cu sportiva franceză Alexandra Lacrabere, deşi România a fost eliminată în faza grupelor, după doar cinci meciuri, scrie News.ro.

Cristina Neagu a încheiat participarea la Jocurile Olimpice cu echipa României în faza grupelor, ea având 44 de goluri marcate, o medie de aproape nouă goluri pe meci.

La finalul competiţiei, topul golgheterilor o are în frunte pe Nora Mork, cu 62 de goluri, dar în opt meciuri, având în vedere că Norvegia a jucat finala mică şi a câştigat medalia olimpică de bronz.

Pe locul secund, la egalitate cu Cristina Neagu se află handbalista franceză Alexandra Lacrabere, care a jucat şi ea opt partide, Franţa fiind învinsă în finala pentru titlul olimpic de Rusia, cu 22-19.

Din partea Rusiei, care a cucerit titlul olimpic la Rio, singura handbalistă aflată în Top 10 este Ana Viahireva (36 goluri în 8 meciuri), la egalitate cu Gullden (Suedia, 6 meciuri) şi Polman (Olanda, 8 meciuri), pe locul 7.

La JO de la Rio, echipa feminină a României nu a trecut de faza grupelor, încheind pe locul 9, cea mai slabă clasare din cele patru participări olimpice, în urma rezultatelor 19-23 cu Angola, 13-26 cu Brazilia, 25-21 cu Muntenegru, 24-21 cu Spania şi 27-28 cu Norvegia (locul 5 în grupa A, 4 puncte).

Scrimera Simona Pop va fi portdrapelul delegației României la ceremonia de închidere


Comitetul Olimpic și Sportiv Român a stabilit, sâmbătă, ca scrimera Simona Pop, componentă a echipei de spadă care a cucerit titlul olimpic la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, să poarte drapelul României la ceremonia de închidere de duminică.

Așa cum s-a întâmplat la fiecare ediție a Jocurilor Olimpice, pentru a fi portdrapel au fost nominalizați sportivii care au obținut cele mai bune performanțe de-a lungul competiției, precizează COSR.

În vârstă de 27 de ani, Simona Pop este de câțiva ani una dintre componentele de bază ale echipei de spadă. Ea are în palmares două titluri europene cu echipa, în 2014 la Strasbourg și în 2015 la Montreux, plus încă două medalii continentale, argint cu echipa în 2013 la Zagreb și bronz la individual în 2015 la Montreaux, la care se adaugă două medalii mondiale, argint în 2015 la Moscova și bronz în 2013 la Budapesta.

Ceremonia de închidere va avea loc duminică noaptea spre luni dimineața (ora 02,00, în România), pe stadionul Maracana.

Evenimentul se anunță unul spectaculos, organizatorii promițând o petrecere de neuitat, inspirată de carnavalul brazilian cu dans și muzică. Invitatul de seama al organizatorilor este starul norvegian Kygo, producător, compozitor și DJ, precizează COSR.

România a participat cu o echipă de 96 de sportivi și 7 rezerve, la 15 discipline sportive, iar portdrapel la ceremonia de deschidere a fost gimnasta Cătălina Ponor.

Clasamentul pe medalii - Delegația SUA conduce detașat; România a coborât pe locul 45

Delegația Statelor Unite conduce detașat în clasamentul pe medalii după 14 zile de competiții la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în timp ce România a mai coborât un loc și se află pe 45.

SUA au 38 de medalii de aur, 35 de argint, 32 de bronz, fiind urmată de Marea Britanie (24-22-14) și China (22-18-25) etc.

România are până acum patru medalii cucerite la Rio, aurul echipei feminine de spadă, argintul obținut de tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău la dublu masculin, bronzul luat de Gabriel Sîncrăian la haltere (cat. 85 kg) și cel cucerit de canotoarele de la 8+1.

Nu mai puțin de 83 de țări au cucerit măcar o medalie la Jocurile de la Rio.

 

Programul de duminică al sportivilor români la Rio

Sportivii români vor evolua duminică, în ultima zi a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, la atletism și lupte libere.

 

O comisie disciplinară a CIO, sesizată în cazul celor patru înotători americani

O comisie disciplinară a Comitetului Internațional Olimpic (CIO) a fost sesizată în cazul falsei agresiuni a celor patru înotători americani, între care Ryan Lochte, a anunțat vineri forul internațional, citat de AFP.

Ryan Lochte, multiplu medaliat olimpic, a afirmat că a fost agresat împreună cu trei coechipieri cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Rio, o mărturie care s-a dovedit însă falsă.

"CIO a numit o comisie disciplinară responsabilă să examineze cazurile celor patru înotători americani", a precizat un purtător de cuvânt al CIO.

"Membrii acestei comisii, care au posibilitatea de a-i audia pe înotători, vor constata dacă există elementele adoptării unor sancțiuni", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Comisia va fi prezidată de elvețianul Denis Oswald, membru CIO din 1991 și avocat de profesie.

Cei patru înotători olimpici americani care s-au declarat victimele unui jaf nocturn, duminica trecută la Rio de Janeiro, nu au spus adevărul în privința incidentului, a confirmat poliția braziliană, dar și Comitetul Olimpic din SUA, care și-a cerut scuze pentru comportamentul sportivilor săi.

"Sportivii nu au fost victimele unui furt", a declarat șeful poliției civile din Rio, Fernando Veloso, nici jefuiți de falși polițiști, însă au avut o altercație cu un agent de pază într-o benzinărie, în care americanii, aflați sub influența alcoolului, au vandalizat toaletele.

ÎNOT SINCRON: Rusia, al cincilea titlu olimpic consecutiv pe echipe

Rusia a cucerit al cincilea său titlu olimpic consecutiv pe echipe la înot sincron, vineri, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Rusoaicele Natalia Ișcenko, Svetlana Romașina, Aleksandra Pațkevici, Alla Șișkina, Svetlana Kolesnicenko, Vlada Cighireva, Maria Șurocikina, Ghelena Topilina, Elena Prokofieva au totalizat 196,1439 puncte, după programul tehnic de joi și programul liber de vineri.

Locul al doilea a fost ocupat de China (Huang Xuechen, Sun Wenyan, Guo Li, Gu Xiao, Tang Mengni, Li Xiaolu, Zeng Zhen, Liang Xinping, Yin Chengxin), cu 192,9841 puncte, în timp ce bronzul a revenit Japoniei (Yukiko Inui, Risako Mitsui, Kurumi Yoshida, Aika Hakoyama, Mai Nakamura, Kei Marumo, Kanami Nakamaki, Kano Omata, Aiko Hayashi), 189,2056 puncte, care a urcat în premieră pe podium după JO 2004.

Rusia și-a păstrat dominația în înotul sincron, cucerind aurul cele două probe de la Rio, duo și pe echipe.

Rusoaicele cuceresc sistematic titlurile olimpice la înot sincron de 16 ani, de la JO 2000 (Sydney).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel