JOCURI OLIMPICE RIO, 2016. Rezumatul zilei: Aur pentru România. A început fotbalul. Clasament pe medalii

România sparge gheața la Rio. Echipa feminină de spadă  a cucerit medaliile de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, joi, după ce a învins China, deținătoarea titlului, în finală, cu scorul de 44-38.

SPADĂ. Ana-Maria Popescu (ex-Brânză), Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu au adus prima medalie a României la JO 2016, încununând eforturile acestei generații de spadasine.

Este a patra medalie olimpică de aur a scrimeri românești, după cele obținute de Mihai Covaliu la sabie individual, în 2000, la Sydney, de laura Badea, la floretă individual, în 1996, la Atlanta, și de Ionel Drâmbă, la floretă individual, la Ciudad de Mexico, în 1968. Totodată, e prima medalie olimpică de aur câștigată de scrima românească la echipe.

În finala cu China, Ana-Maria Popescu a început cu dreptul și a adus avantaj României în releul cu Sun Yujie (1-0). Simona Pop a conservat avantajul în duelul cu Xu Anqi (5-4), iar Simona Gherman a mărit avansul tricolorelor în confruntarea cu Sun Yiwen (9-6). Sun Yujie a redus din diferență în releul cu Simona Pop (10-9), dar Popescu a ajutat la desprinderea echipei României, după asaltul cu Hao Jialu (14-9). Simona Gherman a dus scorul la 21-14 în urma duelului cu Xu, iar rezerva Loredana Dinu a făcut ca avantajul să fie maxim, 24-16, în fața chinezoaicei Hao. Sun Yujie a apropiat China la cinci tușe (25-30), după confruntarea cu Gherman, dar Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la JO din 2008, a încheiat magistral meciul, cu Xu (44-38).

Româncele au fost susținute din tribune de alți sportivi din delegația țării noastre la Rio, printre care și echipa feminină de handbal.

TENIS. A doua medalie a delegației României va fi adusă de tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău, care vor juca vineri finala probei de dublu, împotriva spaniolilor Marc Lopez și Rafael Nadal.

ÎNOT. Michael Phelps a cucerit a patra medalie de aur din patru finale la Rio! Inotatorul american a castigat finala de 200 de metri mixt. A fost urmat de Kosuke Hagino din Japonia. Phelps este cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, cu 22 de medalii de aur!

O inotatoare din China, Fu Yuanhui, a castigat medalia de bronz la 100m spate insa nu a realizat acest lucru pana cand nu i-a spus un reporter asta!

[citeste si]

Fu tocmai terminase cursa cand a ajuns in fata microfonului televiziunii nationale din China. Inotatoarea de 20 de ani i-a spus reporterului ca este fericita "desi nu am castigat nicio medalie". In acel moment, reporterul i-a spus ca de fapt a luat bronzul: "Ce??? A treia?"

Australianul Kyle Chalmers a castigat medalia de aur la inot la proba 100m freestyle - tanarul de 18 ani a reusit o a 2-a parte a cursei extraordinara, reusind sa treaca de pe locul 7 pana pe primul loc!

GIMNASTICĂ FEMININĂ.  Simone Biles este noua campioana olimpica la gimnastica, cu un punctaj fantastic: 62.198.

Reprezentantele Americii, Biles si Raisman, au ocupat primele doua locuri, pentru ca rusoaica Mustafina sa obtina bronzul, in noaptea in care Romania a privit la TV sportul pe care l-a dominat 40 ani.

SUA castiga aurul la gimnastica echipe
Americancele au reusit sa intreaca Rusia si China pentru a castiga aurul pe echipe la gimnastica. Acestea au reusit sa le intreaca pe rusoaice in toate probele, atat la sol, sarituri, paralele cat si la barna, terminand la o diferenta foarte mare de locul 2, mai bine de 8 puncte!

FOTBAL. Neymar a fost omul meciului pentru Brazilia, care s-a impus cu 4-0 in fata Danemarcei. Dupa doua meciuri dezamagitoare, Brazilia s-a dezlantuit si a inscris prin Gabriel (2), Gabriel Jesus si Luan. Columbia va fi adversarul Braziliei din sferturile de finala.

Nationala Argentinei produce prima surpriza de la Rio! Urmasii lui Messi si Maradona au remizat, scor 1-1, cu Honduras si vor pleca acasa!

Clasamentul pe medalii

Delegatia Statelor Unite ale Americii se afla in continuare pe primul loc in clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, la finalul zilei de miercuri, a cincea zi de finale.

Zestrea americanii a ajuns la 32 de medalii cucerite, dintre care 11 de aur, 11 de argint si 10 de bronz. Pe locul al doilea se afla China (10-5-8), iar pe pozitia a treia a urcat Japonia (6-1-11). Un numar de 51 natiuni au castigat cel putin o medalie la JO 2016, sportivul independent fiind kuweitianul Fehaid Aldeehani. Ungaria se află  pe locul cinci, cu șapte medalii: cinci de aur, una de argint și una de bronz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel