Jocuri Olimpice 2026. CIO a eliminat candidatura Turciei

Rodica Mitu / 05 oct 2018 / 09:17 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a redus la trei numărul candidaturilor pentru JO de iarnă din 2026, eliminând oraşul turc Erzurum, a anunţat preşedintele CIO, Thomas Bach, citat de AFP.

Comitetul Executiv al CIO, reunit la Buenos Aires, a reţinut candidaturile oraşelor Calgary (Canada) şi Stockholm (Suedia), precum şi candidatura compusă Milano/Cortina d'Ampezzo (Italia), a precizat conducătorul forului olimpic mondial. Această listă urmează să fie validată oficial în cadrul Sesiunii CIO, care va avea loc luni şi marţi.

Alegerea oraşului gazdă este prevăzută pentru luna septembrie 2019. Cele trei candidaturi au fost reţinute 'la propunerea unui grup de lucru prezidat de Juan Antonio Samaranch'', vicepreşedintele CIO şi fiul fostului preşedinte al organizaţiei, a declarat Bach.

Cine renunțase

Mai multe oraşe interesate la un moment dat de găzduirea JO 2016 au renunţat în final, din cauza lipsei de susţinere populară, între care Sion (Elveţia) şi Schladming/Graz (Austria). CIO se confruntă la nivel global cu o scădere a numărului de candidaturi pentru Jocurile Olimpice de iarnă, după ce cheltuielile enorme pentru organizarea JO 2014 de Soci (Rusia) au temperat ambiţiile anumitor ţări, comentează AFP. Astfel, în 2015, Beijingul a avut un singur rival, Almatî (Kazahstan), capitala chineză fiind aleasă în final gazda JO de iarnă din 2022. Rând pe rând, Stockholm, Cracovia (Polonia), Lvov (Ucraina) şi Olso (Norvegia) s-au retras din cursă.  


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22