Jocuri Olimpice 2016. Iohannis: Îndrăzniţi să scrieţi istorie

Klaus Iohannis le-a transmis sportivilor care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio să scrie istorie la această competiţie.

'Sportul românesc are în palmares sute de medalii olimpice de aur, argint şi bronz. Sper că şi ediţia din acest an va rămâne atât pentru voi, cât şi pentru istoria sportului românesc o experienţă memorabilă. Îndrăzniţi să scrieţi istorie! Sunteţi cei care au înţeles pe deplin că cel mai important aspect al sportului competiţional este munca neîntreruptă', a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că sportul face parte din identitatea naţiunii noastre.

'Ştim cu toţii că România s-a clasat deseori, atunci când s-au numărat medaliile la final, pe podiumurile olimpice, peste state mult mai mari ca populaţie, suprafaţă, putere economică. Asta arată că talentul şi munca sportivilor români este superioară investiţiei pe care o facem, ca societate, în sport. În schimb, dumneavoastră sunteţi cei care oferiţi, prin cariera pe care v-aţi asumat-o, un mod de a ne însănătoşi ca societate. Sportul are la bază lucrul în echipă, fie că vorbim de co-echipier sau de antrenor', a adăugat şeful statului. 

[citeste si]

'Noi, cei care vă admiram, nu uităm că un astfel de succes s-a clădit cu lacrimi, cu limite fizice şi psihice depăşite, cu sacrificarea timpului petrecut cu familia sau prietenii. Iar momentul de pe podium îl împărtăşiţi întotdeauna cu noi, cei care vă privim şi aşteptăm aceste bucurii de la dumneavoastră. Aţi dăruit şi veţi dărui românilor satisfacţie şi emoţie, lucruri foarte greu de atins', a evidenţiat şeful statului.

Cel mai mare susținător

Iohannis le-a transmis sportivilor că au în el cel mai mare susţinător.

'Vreau să nu simţiţi niciun fel de presiune, ci să mergeţi la Rio cu inima deschisă. Să vă concentraţi să daţi ce este mai bun în dumneavoastră. Vreau să ştiţi că întreaga ţară vă este alături şi vă susţine. Sunteţi cei mai buni, iar eu vă încurajez să arătaţi asta. Este simplu: fiţi voi înşivă, trăiţi-vă visul la Rio şi nu uitaţi niciun moment că milioane de români vă susţin de acasă!', a spus preşedintele. Iohannis a precizat că, la întoarcerea de la Rio, îi aşteaptă pe reprezentanţii României din nou la Palatul Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel