Jocuri de memorie: Alimentație pentru ținere de minte

O dietă sănătoasă este esențială pentru a trăi bine, dar pe măsură ce îmbătrânim, oare ar trebui să schimbăm ceea ce mâncăm?

O dietă sănătoasă este esențială pentru a trăi bine, dar ar trebui să schimbăm ceea ce mâncăm pe măsură ce îmbătrânim? Cercetătorii au descoperit dovezi puternice ale legăturii dintre grupurile alimentare, pierderea de memorie și comorbiditățile acesteia. Descoperirile indică o nevoie de orientări dietetice specifice vârstei, deoarece legăturile pot varia cu vârsta - persoanele cu vârsta peste 80 de ani cu un consum redus de cereale prezintă cel mai mare risc de pierdere a memoriei și de boli cardiace comorbide, notează Science Daily. 

Dr. Luna Xu, cercetator UTS a studiat datele de la 139.000 de australieni în vârstă și a găsit legături puternice între anumite grupuri alimentare, pierderi de memorie și boli cardiace comorbide sau diabet.

Dr Xu a desoperit că un consum ridicat de fructe și legume a fost legat de șansele de pierdere a memoriei și de bolile sale comorbe. Consumul mare de alimente bogate în proteine a fost asociat cu o memorie mai bună.

Dr. Xu a găsit, de asemenea, legătura dintre grupul alimentar și starea memoriei poate varia în funcție de diferite grupuri de vârstă. Cercetările ei au arătat că persoanele în vârstă de 80 de ani și mai mari, cu un consum redus de cereale, prezintă cel mai mare risc de pierdere a memoriei și a complicațiilor.

"Studiul nostru actual implică faptul că sugestiile de alimentație sănătoasă pentru consumul de cereale în prevenirea pierderii de memorie și a bolilor cardiace comorbide pentru persoanele în vârstă pot diferi în comparație cu alte grupe de vârstă", a spus dr. Xu, care deține o bursă de cercetare postdoctorală.

Ea a spus că studiul a subliniat nevoia de orientări dietetice sănătoase specifice vârstei.

Pierderea memoriei este unul dintre principalele simptome precoce pentru persoanele cu demență, care este a doua cauză de deces a australienilor. Persoanele care trăiesc cu demență au în medie între două și opt afecțiuni comorbide, ceea ce poate accelera deficiența cognitivă și funcțională. Cele mai frecvente comorbidități în demență includ boli cardiovasculare, diabet și hipertensiune.

"Intervenția dietetică în prevenirea și managementul bolilor cronice, luând în considerare faptul că populațiile mai în vârstă adesea se confruntă simultan cu multiple afecțiuni cronice, este o adevărată provocare", a spus dr. Xu.

„Pentru a obține cele mai bune rezultate pentru îmbătrânirea populației noastre, dovezi științifice puternice care susțin o intervenție dietetică eficientă în prevenirea și gestionarea afecțiunilor cronice care apar simultan, sunt esențiale".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel