JO de iarnă, hochei. Rusia, moment controversat la intonarea imnului

Rusia s-a impus cu 4-3 în finala cu Germania la hockey, disputată la PyeongChang, în cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă.

Totuși, din cauza faptului că statul lor a fost suspendat pentru dopaj, Rusia a fost considerată neutră, în palmaresul sportivilor nu va fi trecută performanța iar Rusia nu a beneficiat de steag sau de intonarea imnului. Pentru campioni, a fost intonat imnul Jocurilor Olimpice.

[citeste si]

La momentul decernării medaliilor, rușii au lăsat imnul olimpic să cânte în fundal, dar l-au acoperit cu imnul național al țării lor, acompaniați de glasurile susținătorilor din tribune. Gestul a fost considerat emoționant de o parte din telespectatori. Cealaltă parte a considerat gestul rușilor ca fiind sfidător, informează GSP. În arena plină se aflau aproape 5.100 de spectatori și milioane în fața televizoarelor.

De altfel, primul susținător al hocheiștilor ruși, președintele Vladimir Putin, l-a sunat pe antrenorul Oleg Znarok imediat după terminarea finalei olimpice pentru a-i felicita pe jucători pentru performanța obținută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel