JO 2018. Hocheistele coreene, pregătiri pentru competiție

Mai multe jucătoare nord-coreene de hochei pe gheaţă, care urmează să participe luna viitoare la Jocurile Olimpice de iarnă, au sosit joi în Coreea de Sud pentru a forma o echipă comună cu partenerele sud-coreene, a anunţat Ministerul Unificării de la Seul, citat de AFP.

Jucătoarele au trecut frontiera pe şosea, în apropierea zonei industriale intercoreene de la Kaesong, în compania unei delegaţii sportive însărcinate să pregătească sosirea celorlalţi sportivi nord-coreeni care vor lua parte la Jocurile programate între 9 şi 25 februarie.

În urma unor lungi discuţii între cele două state aflate încă oficial în război şi a unui acord anunţat pe 9 ianuarie, Coreea de Nord, care a boicotat Jocurile Olimpice de vară de la Seul, în 1988, va defila la PyeongChang alături de vecina sa din Sud, cu ocazia ceremoniei de deschidere.

Episod de detensionare



Cele două state au mai defilat împreună cu ocazia ceremoniei de deschidere a JO de la Sydney, din 2000, precum şi la Olimpiadele de la Atena (2004) şi Torino (2006).

Această aparentă detensionare între cele două state intervine într-un context de puternice tensiuni în peninsulă, exacerbate de multiple tiruri de rachete şi teste nucleare efectuate de Nord şi de înăsprirea sancţiunilor internaţionale la adresa Phenianului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel