JO 2012: Medalie de argint pentru echipa de sabie a României

Romania's fencing team pose with their silver medals during the men's sabre team fencing competition victory ceremony at the London 2012 Olympic Games
Romania's fencing team pose with their silver medals during the men's sabre team fencing competition victory ceremony at the London 2012 Olympic Games

Echipa de spadă a României a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Londra în concursul pe echipe, încununând palmaresul țării la Jocurile Olimpice cu medalia olimpică cu numărul 300. Sabrerii Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Alexandru Siriţeanu au pierdut în finala competiției în fața echipei din Coreea de Sud.

[caption id="attachment_215894" align="aligncenter" width="640"] Sursa foto: Reuters[/caption]

La Locurile Olimpice de la Londra, echipa de sabie a României a adus țării cea de-a șapte medalie a delegației olimpice, cea de argint, după ce, la capătul unui concurs foarte bun disputat până în finală, au pierdut cu un singur asalt câștigat din nouă, în fața Coreei de Sud, scor 26-45.

Sabrerii antrenaţi de Mihai Covaliu au ajuns în finală după ce a trecut de China cu 45-30, în sferturi, şi de Rusia în semifinale, scor 45-43.

Finala mică, disputată între Italia și Rusia, a fost câștigată de sabrerii italieni Aldo Montano, Luigi Tarantino şi Diego Occhiuzzi, medaliați cu bronz.

Medalia de argint câștigată vineri seara de echipa de spadă a României este cea de-a șapte medalie pentru sportivii români prezenți la JO 2012. Delegaţia României mai avea şase medalii la Olimpiada de la Londra: una de aur, prin Alin Moldoveanu, în proba de puşcă cu aer comprimat 10 m, trei de argint, la haltere, prin Roxana Cocoş, şi la judo, prin Alina Dumitru (48 kg) şi Corina Căprioriu (57 kg), şi două de bronz, la gimnastică, în concursul feminin pe echipe, şi la haltere, prin Răzvan Martin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel