JO 2012: Alina Dumitru, vicecampioană olimpică la judo, aduce prima medalie pentru România

Romania's Alina Dumitru celebrates after defeating Japan's Tomoko Fukumi in women's -48kg semi-final A judo match at London 2012 Olympic Games
Romania's Alina Dumitru celebrates after defeating Japan's Tomoko Fukumi in women's -48kg semi-final A judo match at London 2012 Olympic Games

Debut foarte bun pentru echipa olimpică a României la Jocurile Olimpice de la Londra 2012. Alina Dumitru a câștigat  medalia de argint la judo, categoria 48 de kilograme, ea fiind învinsă în finală de brazilianca Sarah Menezes, ploieșteanca aducând astfel prima medalie pentru România la Olimpiada de la Londra.

Update: "N-am mai putut să fac nimic cu mâna asta, ea a făcut tot ca să nu mai pot continua. Sunt multumită că am obținut medalie, dar se putea mai mult", a declarat Alina Dumitru la TVR 1, după câștigarea medaliei de argint la Olimpiada de la Londra, ea însă acuzând dureri la cotul drept în timpul finalei.

Alina Dumitru s-a calificat în finala la judoka, după un meci spectaculos cu japoneza Tomoko Fukumi, vicecampioană mondială en-titre şi campioană mondială în 2009, ea fiind adversara pe care Alina Dumitru nu a învins-o niciodată în cele patru confruntări anterioare.

La patru ani distanţă de când cucerea aurul la Beijing, Alina Dumitru a cucerit sâmbătă, prima medalie pentru delegaţia României la Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra.

Fosta gimnastă Nadia Comăneci a felicitat-o pe Alina Dumitru pe contul personal de Twitter: "Congrats Alina Dumitru!!!!", imediat după calificarea în finală.

Sportiva româncă a fost încurajată din sală și de către părinții săi, sosiți la Londra cu ajutorul campaniei "Mulţumesc, mamă" a celor de la Procter&Gamble, cărora a dorit să le mulțumească într-un mod original:  i-a adus la Londra și pe frații săi, Gabi şi Laurenţiu, dar şi pe prietenul ei. "Gabi a venit tocmai din Canada, iar mama şi tata nu ştiu nimic despre acest amănunt. E supriza pe care eu le-am pregătit-o lor cu toate detaliile", a explicat Alina pentru ProSport.

Cu un palmares impresionant, o medalie de aur și una de argint la Jocurile Olimpice, 8 titluri de campioană europeană, 3 medalii de bronz la Campionatele Mondiale, Alina Dumitru, în vârstă de 30 de ani, a anunţat anterior Jocurilor Olimpice de la Londra că este ultima sa participare şi că îşi va încheia cariera, regretând faptul că nu deține și un titlu de campioană mondială.

Din delegaţia României la judo mai fac parte Andreea Chiţu (cat. 52 kg), Corina Căprioriu (57 kg), Dan Fâşie (66 kg), Daniel Brata (100 kg) şi Vlăduţ Simionescu (plus 100 g).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel