Jeff Bezos, cel mai înstărit om al lumii, a devenit și mai bogat

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Fondatorul și conducătorul companiei Amazon a devenit mai bogat cu 24 miliarde dolari, după o uriașă creștere a comenzilor online.

Fondatorul și conducătorul companiei Amazon a devenit mai bogat cu 24 miliarde dolari, după o uriașă creștere a comenzilor online, conform BBC.

Jeff Bezos are acum o avere de 138 miliarde dolari, se arată în Indexul Miliardarilor Bloomberg, rămânând ferm pe poziția de cel mai bogat om din lume.

Creștere fulminantă în 2020

Amazon a beneficiat de o creștere a cumpărăturilor online cauzată de restricțiile impuse de pandemia Covid-19. Firma a recrutat mii de lucrători pentru a face față cererii. Bezos deține 11% din Amazon, iar cota firmei americane a crescut cu 5,3%, marți.

Cu toate acestea, Amazon a fost criticată de angajații americani pe tema protecției la locul de muncă.

Creștere pentru unii, dar pierderi mari pentru alții

Familia din spatele uriașului retailer Wal-Mart a beneficiat și ea de restricțiile impuse pentru a combate răspândirea coronavirusului. Averea familiei Walton a crescut cu 5% în 2020, până la 169 miliarde dolari, devenind astfel cea mai bogată familie din lume.

Indexul Miliardarilor alcătuit de Bloomberg a subliniat faptul că cei mai bogați 500 oameni ai lumii au pierdut 553 miliarde dolari până în acest punct al anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel