Jean-Claude Juncker, scrisoare de mulțumire pentru Corina Crețu

Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker i-a mulțumit fostului comisar european Corina Crețu pentru ”contribuția sa exemplară” la proiectul european și pentru ”rolul indispensabil” la succesul Comisiei, într-o scrisoare pe care șeful executivului european i-a trimis-o actualului eurodeputat, au declarat surse europene pentru CaleaEuropeană.ro.

"Din partea Comisiei Europene, vă mulțumesc cu căldură pentru munca și activitatea dedicate instituției și cetățenilor Uniunii Europene. Leadership-ul politic excepțional și contribuția exemplară ale dumneavoastră față de proiectul european au fost recunoscute de toți și sunt foarte recunoscător că ați fost parte a echipei mele din 1 noiembrie 2014. Rolul dumneavoastră în această Comisie a fost indispensabil și ați contribuit foarte mult la succesul ei", a scris Juncker în scrisoarea menționată.

Președintele Comisiei Europene i-a mai transmis Corinei Crețu că ea va "rămâne un ambasador pentru instituțiile europene și pentru proiectul european, atât în Europa, cât și în lume".

"Vă doresc toate cele bune în noile responsabilități ca membru al Parlamentului European. Aștept să continuăm să lucrăm împreună și am încredere că noua Comisie va putea conta pe leadership-ul dumneavoastră", a conchis Juncker.

Corina Creţu a renunţat la mandatul de comisar european

Corina Crețu a renunțat la 1 iulie la mandatul de comisar european și a preluat la 2 iulie un nou mandat de membru al Parlamentului European, unde activează în calitate de membru al Comisiei pentru dezvoltare regională (REGI) și al Comisiei pentru control bugetar (CONT) ale legislativului european, iar în același timp va fi și membru supleant al Comisiei pentru agricultură (AGRI).

Corina Crețu a mai fost membru al Parlamentului European în perioada 2007-2014, la începutul mandatului 2014-2019 fiind aleasă și vicepreședinte al Parlamentului, înainte de a renunța la mandat pentru a deveni cel de-al treilea comisar european din istoria apartenenței României la UE. Între 1 noiembrie 2014 și 1 iulie 2019, Corina Crețu a fost comisar european pentru politică regională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel