EXCLUSIV  ”Japonia are GHINION cu România”. Val Vâlcu, listă de gafe și tragedii, de la ”Hey, mister, mister” până astăzi”

Mașină vandalizată la Parlament/ foto Antena 3
Mașină vandalizată la Parlament/ foto Antena 3

România, de-a lungul timpului, prin reprezentanții săi, a gafat rușinos în fața Japoniei. În cazurile ”fericite” au fost gafe, în altele au fost adevărate tragedii. 

”Japonia are ghinion cu România” aceasta a fost concluzia jurnalistului Val Vâlcu după ce astăzi, în Parlamentul României, printre alții, ar fi fost și ambasadorul Japoniei, blocat de protestatarii revoltați pe posibilitatea extinderii certificatului verde și pentru locul de muncă. Manifestanții ar fi vandalizat două mașini, iar acele două mașini ar fi fost fix ale unor oficiali străini: una a oficialului din Japonia, alta a celui din SUA (UPDATE: Ministrul de Interne, Lucian Bode, a precizat că nicio mașină dintre cele vandalizate nu aparțin corpului diplomatic: ”Am întrebat dacă au fost vandalizate mașinile corpului diplomatic, am înțeles că nu”.). 

În acest context, pentru a argumenta ”ghinionul” Japoniei, Val Vâlcu a făcut o trecere a argumentelor: 

- ”Hey, mister, mister” i-ar fi spus un fotograf împăratului Japoniei, pentru a mai sta o dată la poză. În Japonia, este considerat un sacrilegiu să i te adresezi direct împăratului. Se întâmpla în timpul vizitei lui Ion Iliescu în Japonia. Garda imperială și demnitarii au înlemnit, dar tehnicianul n-a avut nicio apăsare, i-a făcut semn să mai stea o dată la poză. 

- Un om de afaceri japonez a murit mușcat de un câine vagabond în apropierea Guvernului. Atunci, știrea a șocat toată lumea. Hajime Hori, fost președinte al unei mari corporații nipone și omul care a pus pe picioare fabrica de rulmenți din Alexandria, sfârșea dramatic în timp ce ieșea din scara blocului. El locuia într-una din cele mai sigure zone ale Bucureștiului. Caninul câinelui i-ar fi perforat vena safenă mică. 

- O tânără japoneză, de doar 20 de ani, a fost violată, ucisă și aruncată în pădurea din Otopeni de un taximetrist român. Un român de 26 de ani a fost identificat rapid în acel caz. Bărbatul a acostat-o pe japoneză încă de pe aeroportul Otopeni și a convins-o să se urce în taxi. Ea trebuia să ajungă la Craiova, unde avea să predea la un liceu din oraș. I-a oferit drumul până la destinație, dar a aruncat-o în pădurea din apropierea aeroportului, după a violat-o și a bătut-o până la deces. 

- Granturile japoneze, sutele de milioane date ca ajutor, fără dobândă, sunt blocate. Japonia ar fi oferit 300 de milioane pentru legătura Capitalei cu aeroportul. Astfel, pentru Magistrala M6, România beneficiază și de 300 de milioane de euro dintr-un împrumut acordat acum mai bine de 10 ani de Guvernul Japoniei. Demararea acestui proiect ar fi fost un semnal pozitiv pentru Japonia, care are o experiență proastă în ceea ce privește cooperarea cu autoritățile din România.

- Mihai Tudose l-a lăsat pe premierul Japoniei la Muzeul Statului, din cauza scandalului politic intern. Primul şef de Guvern din Japonia ajuns în ţara noastră nu a avut de cine să fie primit la Palatul Victoria. În programul stabilit al vizitei, premierul nipon urma să aibă discuţii cu Mihai Tudose şi să participe la un dejun oferit de acesta. Însă premierul român a demisionat cu o seară înainte de venirea importantului oaspete străin iar evenimentele oficiale au fost anulate, arătau informațiile de la acel moment. Shinzo Abe şi soţia sa Akie au preferat să meargă la Muzeul Satului, unde au primit cadou o scoarţă cu motive tradiţionale.

*Articolul prezintă o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel