Janssen România aniversează 25 de ani de existență pe piața farmaceutică locală

Christian Rodseth, Ioana Nainer și Cristian Benza
Christian Rodseth, Ioana Nainer și Cristian Benza

Janssen România. 30 de medicamente inovatoare în portofoliul local, peste 100 de proiecte de implicare în comunitate derulate în ultimii doi ani.

Janssen, companie farmaceutică a Johnson&Johnson Romania, aniversează 25 de ani de prezență pe plan local, fiind una dintre primele companii multinaţionale care şi-au deschis biroul în ţara noastră. Cu un portofoliu local de peste 30 de medicamente inovatoare, compania Janssen are un rol semnificativ în dezvoltarea medicamentelor de nouă generație, cât și în identificarea şi crearea soluțiilor concrete pentru a facilita accesul pacienților români la acestea.

„În cei 25 de ani de prezență în România am evoluat către un model de business dezvoltat, odată cu nevoile pacienților şi cu dinamismul industriei în care acţionăm. În continuare, ne uităm spre viitor și spre soluții aplicate pentru managementul sănătății, la bunele practici care au dat rezultate la nivel internaţional, în contexte similare cu cel al României. Astfel, susținem un model de promovare a inovației și a acccesului pacienților la medicamente inovatoare, bazat pe 3 soluții concrete: parteneriatele public-private în domeniul sănătăţii, dezvoltarea schemelor de acces facilitat și principiul prețului nereglementat", a declarat Christian Rodseth, Managing Director al Janssen România.

Primele medicamente inovatoare, cu care Janssen a intrat pe piața din România în anul 1993, au fost adresate schizofreniei, anemiei asociate insuficienţei renale cronice, compania lansând şi primul antimicotic sistemic.

În 2018, portofoliul local al companiei cuprinde peste 30 de medicamente inovatoare care se adresează unora dintre cele mai grave afecţiuni precum cancere ale sângelui (leucemie limfocitară cronică, mielom multiplu, limfom cu celule de manta), cancer de prostată, schizofrenie, psoriazis, tuberculoză şi HIV/SIDA. Mai mult decât atât, 11 produse din portofoliul global al Janssen sunt incluse de Organizația Mondială a Sănătății pe lista organizaţiei de medicamente esențiale pentru viață.

„În 2017, investiția totală în cercetare și dezvoltare a companiei Janssen la nivel global a depășit 7,9 miliarde de dolari, cu o creștere de peste 12% față de 2016. Așteptăm cu mare interes ca produsele pe care astăzi le avem în cercetare să devină tratamentele de mâine la care pacienții români vor avea acces. Anul acesta, spre exemplu, ne pregătim să aducem pe piața locală un medicament pentru tratarea mielomului multiplu şi o nouă terapie pentru psoriazis. Avem în plan lansări și în aria terapeutică HIV-SIDA precum și a sclerozei multiple. Inovăm atât în ceea ce privește dezvoltarea tratamentelor noi, cât și în forma de administrare a acestora tocmai pentru a ajuta la creșterea aderenței la tratament, lucru care, spre exemplu, în schizofrenie este foarte important, luând în calcul faptul că recăderile pot agrava semnificativ starea unui pacient și, de cele mai multe ori, nu pot fi recuperate", spune Cristian Benza, Medical Affairs Director, Janssen România.

În anul 2017, Janssen a lansat „Împreună pentru fiecare zi de mâine", o platformă locală de implicare în comunitate care cuprinde 3 direcţii principale de acţiune la nivel global ale companiei: salvarea și îmbunătățirea vieților femeilor și copiilor, prevenirea afecțiunilor în rândul populațiilor vulnerabile și întărirea capacității personalului medical.

Platforma cuprinde peste 100 de proiecte desfășurate în perioada 2016-2018 cu scopul îmbunătățirii calității vieții românilor și care au demonstrat un real impact la nivelul societății, ajungând la un număr de peste 40.000 de beneficiari direcți.

În următorii ani, compania îşi va continua misiunea de a susține accesul pacienților la inovație și la medicamente la standarde europene, complementar cu proiecte de susţinere și de implicare în comunitatea locală.

„Cu ocazia aniversării a 25 de ani în România, ne-am luat un angajament care întăreşte misiunea companiei noastre din toți acești ani. Astfel, suntem partenerul principal al unuia dintre proiectele de suflet - Swimathon București, o inițiativă pe care am îmbrățișat-o cu mult entuziasm inclusiv prin împlicare directă. Avem înscrise două echipe formate din colegi, care vor înota pentru a strânge fondurile necesare proiectului unei asociaţii de pacienţi înscrisă în competiţie. Atunci când implicarea vine de la oameni, dublată de suportul companiei, ne bucurăm de cea mai pură formă de 'a face bine'", spune Ioana Nainer Patients Engagement & Advocacy and CSR Lead, Janssen România.

Compania Janssen are 130 de angajați în România și este membră în organizații reprezentative ale industriei farmaceutice și ale mediului de afaceri din România: Asociația Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Local American Working Group (LAWG), Camera de Comerț Americană în România (AmCham), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) şi Institutul Aspen România.

Despre Janssen România

Janssen este compania farmaceutică a Johnson & Johnson. Scopul companiei Janssen este acela de a aborda şi propune soluţii pentru unele dintre cele mai importante necesităţi medicale ale momentului, corelate cu următoarele arii terapeutice: boli infecţioase (HIV/ SIDA și tuberculoză), hematologie și oncologie (mielom multiplu, cancer de prostată, limfom cu celule de manta, leucemie limfocitară cronică şi macroglobulinemia Waldenström), imunologie (psoriazis, artrită psoriazică şi boala Crohn) şi neuroştiinţe (schizofrenie, Alzheimer, ADHD şi epilepsie). Începând cu anul 2017, Janssen facilitează accesul la terapiile Biogen pentru pacienţii nou-diagnosticaţi cu scleroză multiplă, cât şi al acelora care se află în stadii avansate ale afecţiunii şi care au experienţa recăderilor succesive în parcursul terapeutic. Motivaţi fiind de angajamentul nostru faţă de pacienţi, dezvoltăm produse inovatoare, servicii şi soluţii în domeniul sănătăţii, pentru a ajuta persoanele din întreaga lume. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm vizitaţi: http://www.janssen.com/romania/.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel